Bateriku.com Penyelamat Bateri Kereta Kong Kat Tengah Jalan

Bateriku.com Penyelamat Bateri Kereta Kong Kat Tengah Jalan

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Bateriku.com Penyelamat Bateri Kereta Kong Kat Tengah Jalan | Hari Jumaat, hari minggu di Johor… Gaji awal weyhhh bulan ni bagi kakitangan kerajaan… Jadi, memandangkan gaji awal kena buat bajet dapur awal. Kang ada yang kebulur belum sampai gaji akan datang.

Awal-awal pagi lagi kami laki bini plan nak berbelanja kat AEON Mall, Kulaijaya… Selesa saja shopping di situ sebab kawasan yang lapang, senang parking dan amat sesuai bagi yang anak berderet macam MF ni…

Awal pagi kami sampai… elok sampai je dalam jam 10 pagi, AEON Mall baru je buka… Alhamdulillah dapat je parking depan pintu… Senang… Siap parking masuk AEON Mall dan terus la beli belah dan juga makan-makan kenyangkan perut. Siap segala, terus je balik sebab hari Jumaat kan… Suami nak ke masjid pula untuk solat Jumaat.

Elok sampai kat kereta, suami terus nak hidupkan enjin sebab cuaca panas kan semalam… Sekali.. eh, sudahhh… apasal pula dengan kereta nih… Tak boleh nak idupkan pula.. ah, sudah.. suami terus buka bonet depan, tengok apa yang patut… Biasa kalau tak boleh start ni masalah bateri la kan… Mungkin juga sebab bateri… sebab kereta Proton MF beli ni tak pernah tukar bateri sejak dari beli tahun 2015. Tahun ni dah masuk 3 tahun guna… Dengan dok travel jauh Utara-Selatan, memang kemungkinan bateri kong tu tinggi…

Aduhh… apa nak buat ni… Wayar jumper pula terlupa nak bawa… Nak minta tolong siapa ni… ligat memikir.. MF apa lagi.. Google la apa lagi… Sekali ha, teringat kengkawan blogger dok share pasal Bateriku.com, Perkhidmatan dikala Bateri Kereta Kong ditengah jalan. Apa lagi, terus la call kan…

Wahh… servis pantas beb! Call aje terus diorang tanya lokasi kat mana, lepas MF bagitau lokasi dan masalah, Yeah!!! Penyelamat datang menyelamat… Hah! Gaya macam superhero gitu… Dalam 30 minit juga la baru sampai sebab diorang datang dari Johor Bahru, orang Johor atau sesiapa pernah pergi Johor tau la kan, Johor Bahru ke Kulai tu jalannya macam mana kan…

 

Elok je sampai, terus diorang datang perkenalkan diri. Uncle Rauf, dari Bateriku.com datang untuk menyelamat kami. Lepas MF ceritakan masalah kereta kami yang tak boleh hidup tu, terus la keluarkan peralatan dia untuk check dulu, sama ada betul ke masalah bateri kereta yang bermasalah. Sekali check, aik! bateri kereta MF masih ok katanya… Hmmm… termenung pula, fikir apa pula lahai problem nya… Korang jangan expect yang kereta baru takde masalah ye… Sekali ‘demam’ dia datang pening fikir.

 

Ok, takpe… dia check pula masalah alternator, alternator ni kira macam power untuk cas bateri. Kata Uncle Rauf, kalau bateri tak bermasalah, kemungkinan alternator pula yang bermasalah. Lepas check meter alternator, masih baik katanya… Hmm… menung juga memikir…

Jadi, suami MF dan Uncle Rauf, sama-sama cari punca apa masalah kereta tak boleh nak hidup ni… Puas la juga mencari sebab, sekali… korang nak tau sebab apa… Sebab Gear bukan pada simbol ‘P’…sebaliknya, pada simbol ‘D’… hahaha…hadoi… macam mana boleh tak perasan ek.. haha…kesian pula pada Uncle Rauf dan kawan dia ni… datang jauh-jauh sebab kecuaian kami… Tapi Uncle Rauf, very understanding ok!, dia kata ini bukan kejadian pertama pun sepanjang pengalaman dia berkhidmat dengan Bateriku.com… Perkara biasa je ni…

Lepas dah tahu punca, dia pun terangkan sikit pasal bateriku.com kat kami… dan masalah bab bateri kereta. Dia terangkanlah tentang perkhidmatan bateriku.com dan servis yang ditawarkan.

Perkhidmatan Bateriku.com

Selain di Johor, Bateriku.com jugak menawarkan perkhidmatan di beberapa buah negeri lain, antaranya Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Pulau Pinang, Melaka, Negeri Sembilan, Kedah dan Perlis. Tempat lain jangan susah hati sebab Bateriku.com dalam perancangan meluaskan kawasan liputan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Yang menariknya Bateriku.com ini beroperasi bermula seawal jam 7 pagi sehingga 12 tengah malam.

Bagi negeri Johor, cover area Bateriku.com under Uncle Rauf ni, meliputi kawasan Bandaraya JB, Pasir Gudang, Masai, Plentong, Skudai, Kota Tinggi hingga Taman Saujana dan sekitar Bandar Kulai. Lain-lain daripada tu, ada dealer yang akan incharge. Jadi, jangan risau bagi yang dok di pedalaman tu, Bateriku.comada perkhidmatannya. Korang call aje

Apa Kelebihan Bateriku.com

1. Murah

Harga yang ditawarkan memang lebih murah daripada tempat lain. MF dah survey dah kat tempat lain termasuk kat kedai jual bateri kereta. Lagipun dengan khidmat yang ditawarkan, sangatlah berbaloi sebab ada jaminan warranty, servis datang secara percuma seluruh Malaysia. Mana nak dapat kan kat tempat lain? Lagi satu, semua jenis bateri untuk semua jenis kenderaan ada, jangan risau.

2. Syarikat yang kukuh dan dipercayai

Syarikat Bateriku.com ni bukan syarikat cikai punya ye.. Memang syarikat bumiputera Melayu yang kukuh dan sangat boleh dipercayai. Jadi, jangan risau takut kena tipu. Dijamin selamat punya.

3. Perkhidmatan PERCUMA  untuk penghantaran, pemeriksaan dan pemasangan

Sebut benda FREE semua orang suka kan… Itulah kelebihan Bateriku.com ni… Perkhidmatan yang ditawarkan memang percuma. Dia datang hantar bateri, check bateri dan pasang bateri semua percuma. Takde cas tersembunyi… Kalau ada cas lain, bukan bateriku.com la tu. Sebab Bateriku.com hanya kenakan cas Bateri yang korang beli sahaja.

4. Khidmat Nasihat dan Claim PERCUMA

Khidmat nasihat dan perkongsian penjagaan kereta atau bab kereta juga secara percuma. Lagi satu yang bestnya, andai kata korang beli bateri dengan Bateriku.com ni di Johor, lepas tu korang pergi jenjalan balik kampung di Melaka, tetiba bateri korang problem dan masih dalam warranty, korang call je bateriku.comcawangan Melaka, diorang akan datang servis secara PERCUMA. Korang hanya perlu bagi nombor plat kereta ataupun nombor phone yang korang register masa beli bateri tu. Ini perkhidmatan yang MF rasa takde dapat kat mana-mana, hanya dengan Bateriku.com.

5. Bayar guna debit atau kredit kad

Kita mana bawa duit banyak sebab risau pegang cash banyak-banyak zaman sekarang ni.. Jangan risau sebab Bateriku.com menyediakan perkhidmatan pembayaran guna kad kredit atau kad debit. Jadi, kalau takde cash pun jangan risau. Boleh je bayar guna kad bank aje.

Lepas dah sembang-sembang dengan Uncle Rauf, MF tanya lagi berapa dia cas sebab jauh dia datang sekali kereta takde masalah pun… Sekali dia cakap lagi, kan dah kata percuma tadi.. owh… adudu.. kesiannya depa tapi diorang kata itu tak menjadi masalah kerana mereka berkhidmat dan beramal untuk semua… Wahh… memang terbaik la perkhidmatan Bateriku.com ni…

Sebelum mereka beredar, dia juga bagi info kat kami.. Nak tau lebih lanjut download je applikasi Bateriku.com… Senang… ada hotline kat situ. Ingat bateri kong, ingat Bateriku.com.
Bateriku.com ni jadi perhatian la kejap kat AEON Mall sebab van dia memang tertarik menarik… Uncle Rauf pun bijak mempromosi perkhidmatannya… hinggakan masa dok servis ada yang datang tanya dan nak nombor phone lagi… Uncle Rauf memang ramah tamah, perkhidmatan pun terbaik. Highly Recommended!

MF pernah alami Bateri Kong masa bercuti di Bentong, Pahang. Jumper pun tak boleh… Rugi rasa masa tu tak kenal lagi Bateriku.com ni… Kalau tak, mesti senang dan tak pening kepala bila Bateri kong tetiba. Lepas ni, memang simpan je nombor bateriku.com… Penyelamat Bateri Kong di saat tak terduga..

Maklumat lanjut, hubungi:

Alamat:
No. 17, Block G, Jalan Saujana Indah 10 Taman Perindustrian Saujana Indah TTDI Jaya, Seksyen U2 40150 Shah Alam Selangor Darul Ehsan, Malaysia

Telefon: 1-300-22-2324

Facebook: https://www.facebook.com/bateriku/

Instagram: https://www.instagram.com/baterikudotcom/

e-Mail: customersupport@bateriku.com

Laman web: www.bateriku.com

Bateriku Kereta Kong? Ingat Bateriku.com dimana jua anda berada!

Petikan dari: mariafirdz blog

2018-05-02T09:12:54+00:0011th February 2018|Categories: 1300222324, Bateri kong, Car battery delivery, Free Check-up, Free deliver check install, Harga murah, Kad Kredit/ debit|Comments Off on Bateriku.com Penyelamat Bateri Kereta Kong Kat Tengah Jalan

BATERIKU.COM | HANTAR . PERIKSA . PASANG > PERCUMA

Masalah Bateri Kereta? BATERIKU.COM Hantar | Periksa | Pasang PERCUMA. #DapatkanKepastian Hubungi 1-300-22-2324 atau Whatsapp: 012-938 8621, 011-5675 6728 dan 011-5675 6729 atau muat turun App di Google Play dan Appstore sekarang!

BATERIKU.COM | FREE > DELIVER . CHECK . INSTALL

Car Battery Problem? BATERIKU.COM FREE Deliver | Check | Install.  #GetSecondOpinion #BateriKong Call 1-300-22-2324 or Whatsapp 012-938 8621, 011-5675 6728 and 011-5675 6729 or download App at Google Play and AppStore now!