BATERIKU.COM | PENYELAMAT PANTAS KETIKA ENJIN KERETA TIDAK BOLEH DI HIDUPKAN

/, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA/BATERIKU.COM | PENYELAMAT PANTAS KETIKA ENJIN KERETA TIDAK BOLEH DI HIDUPKAN

BATERIKU.COM | PENYELAMAT PANTAS KETIKA ENJIN KERETA TIDAK BOLEH DI HIDUPKAN

Hai semua.  Alkisahnya di hari jumaat yang lalu apabila berlaku situasi enjin kereta tak hidup. Dah semangat nak keluar lunch dengan member, sekali bila start kereta tak hidup. Cuak dengan panas wei. Berpeluh habis sampai ketiak pun bau ashemm.  Dengan pantasnya terus teringat ada BATERIKU.COM.  Apa lagi, call la BATERIKU.COM.

Dengan keadaan jalan di Pulau Pinang yang memang sangat sesak di waktu lunch hari jumaat, tak sangka pula cepat ja staff BATERIKU.COM sampai.  Wah, sangat bagus.  Kebetulan apa kah ini, warna keta ngan van sama.  Hijau..hihihi

Ok bila dah sampai, staff BATERIKU.COM tidak membuang masa dan terus mengeluarkan alat-alat untuk memeriksa keadaan kereta.

Ini adalah staff BATERIKU.COM yang bertindak berkhidmat di Pulau Pinang.  Untuk makluman juga, ketika melakukan kerja, etika pemakaian sangat di titik beratkan.  Kebetulan pada hari itu, mereka mengenakan baju baru dan lama.  Baju lama memerlukan pemakaian vase dan baju baru tidak perlu kerana telah tertera nama BATERIKU.COM di baju tersebut.  Yang belah kiri tu namanya Saiful dan belah kanan pula Rahmat.

Staff BATERIKU.COM akan memeriksa keadaan bateri dahulu kerana ini adalah punca utama penyebab jika enjin kereta tak dapat di hidupkan.
Kemudian akan diikuti dengan air tangki, minyak enjin dan seterusnya minyak brek juga di periksa.
Bila dah selesai chek, tak jumpa pula kenapa kereta tak boleh start.  Jadi staff BATERIKU.COM tu cuba lagi sekali, adjust sedikit dekat kotak bateri, selepas itu..  Taraa.. magic betul tangan staff BATERIKU.COM.  Hidup dah kereta.

Selepas itu sembang la sekejap dengan staff BATERIKU.COM sementara depa tengah kemas barang, tanya kenapa boleh jadi begitu.  Bukan senang nak korek ilmu pasal kereta. Kalau orang lelaki memang superbb la kan.

Khaty : Kena bayar tak untuk chek semua tadi?

BATERIKU.COM : Tak perlu, percuma sebab memang itu servise yang disediakan walaupun tidak menggantikan bateri.

khaty : Mahal tak harga bateri yang BATERIKU.COM bawa ni?

BATERIKU.COM : Harga bateri sangat berpatutan dan ianya mengikut saiz dan jenama yang ada.  Bermula dari RM180.00 dan ke atas.  Jangan risau sebab bateri yang di sediakan oleh BATERIKU.COM sangat bagus.  Kalau tak kami pun tidak akan rekemen pada anda.

Khaty : wah, bagusnya, dah la cepat, free pula tu. Dekat Penang ni, BATERIKU.COM cover area mana?

BATERIKU.COM : Sebenarnya BATERIKU.COM di penang ni dah hampir masuk tahun ke 2, kira bulan 4 ni cukup la 2 tahun. Ibu pejabat di Bagan Ajam, dan dia punya franchais di belah pulau ada di Jelutong. Jadi kalau ada apa-apa panggilan dari pelanggan tidak kira seberang tau pulau, kami staff BATERIKU.COM yang berekatan akan terus bergegas ke destinasi yang di nyatakan. Dekat belah pulau lebih selesa runner menunggang motosikal dengan keadaan traffic yang selalu jem untuk cepat sampai.

Khaty : ooo…bagusnya…pukul berapa mula operasi?

BATERIKU.COM : 7.00pagi sehingga 12 malam kami sentiasa bersedia untuk berkhidmat kepada pelanggang tidak kira kena pergi ke tempat parking, rumah, pejabat mahupun lebuh raya.

Khaty : Kira satu Malaysia ni ada servise BATERIKU.COM la?

BATERIKU.COM : Ya, sekarang kami telah melebarkan sayap sehingga ke seluruh Semenanjung Malaysia. Ada 30 kawasan yang kami telah cover. Dari perlis belah utara sehingga la ke Sarawak nun jauh di seberang laut cina selatan.

Khaty : Wah..bagus lah. Semakin mendapat sambutan yang hangat. 1 malaysia ada. Kiranya kalau dah buat pembelian bateri di pulau pinang, lepas tu kalau rosak di negeri lain macam mana pula? 

BATERIKU.COM : Ok ,awak call pihak BATERIKU.COM negeri tersebut,dan nyatakan kedudukan awak, nanti staff akan sampai. Sekiranya bateri yang awak beli masih dalam tempoh waranti, pihak negeri tersebut akan membantu anda. Jangan risau sebab anda tidak di kenakan bayaran ya. Cuma perlu nyatakan no plate kereta atau pun no telefon semasa pembelian bateri tersebut bagi memudahkan proses kerja pihak BATERIKU.COM di tempat tersebut. Bukan nak dabik dada, rasanya buat masa ini hanya pihak BATERIKU.COM sahaja yang buat servise macam ini dan  belum ada lagi perkhidmatan seperti ini untuk kebanyakan pusat servise kereta.

khaty : ok last, boleh tak bagitahu kenapa pelanggan di luar sana kena menggunakan khidmat servise BATERIKU.COM?

BATERIKU.COM : Ok. Servise BATERIKU.COM sangat murah, cepat dan pantas. Mana nak cari kan. Servise yang mudah sebab boleh call dan tunggu beberapa minit staff BATERIKU.COM akan sampai dengan lengkap segala perlatan nya.Tak cukup call, terbaru di mana anda boleh download app BATERIKU.COM. lagi mudah. Lebih kurang grab ngan uber. Kata zaman teknologi, semuanya di hujung jari.  Anda bolleh intsall sendiri ke dalam telefon masing-masing supaya lagi mudah.  Taip ja BATERIKU.COM.

Ok, dah habis sembang cepat-cepat masuk kereta dan terus pergi lunch.  Staff BATERIKU.COM pun sangat ramah dan tidak lokek ilmu.

Sesiapa yang dok area Penang, kira belah utara, call atau whatsapp no di atas, In Shaa Allah lagi cepat mereka sampai.

Maklumat lanjut, hubungi:

Telefon: 1-300-22-2324

Facebook: https://www.facebook.com/bateriku/

Instagram: https://www.instagram.com/baterikudotcom/

e-Mail: customersupport@bateriku.com

Laman web: www.bateriku.com

Petikan Dari: Khatyaiman.com Blog
2018-05-11T20:50:14+00:0012th February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA|Comments Off on BATERIKU.COM | PENYELAMAT PANTAS KETIKA ENJIN KERETA TIDAK BOLEH DI HIDUPKAN

BATERIKU.COM | HANTAR . PERIKSA . PASANG > PERCUMA

Masalah Bateri Kereta? BATERIKU.COM Hantar | Periksa | Pasang PERCUMA. #DapatkanKepastian Hubungi 1-300-22-2324 atau Whatsapp: 012-938 8621, 011-5675 6728 dan 011-5675 6729 atau muat turun App di Google Play dan Appstore sekarang!

BATERIKU.COM | FREE > DELIVER . CHECK . INSTALL

Car Battery Problem? BATERIKU.COM FREE Deliver | Check | Install.  #GetSecondOpinion #BateriKong Call 1-300-22-2324 or Whatsapp 012-938 8621, 011-5675 6728 and 011-5675 6729 or download App at Google Play and AppStore now!