Baterikucom Wira Bateri Bila Kecemasan

Baterikucom Wira Bateri Bila Kecemasan

Assalamualaikum

Bateriku.com Wira Bateri Bila Kecemasan

Last weekend Marsha sekeluarga balik kampung suami menjenguk mertua di kampung. Biasalah weekend mestilah kita keluar jenjalan kan. Jadi sabtu lepas planning nak jalan-jalan di Butterworth. Jadi kami keluar bersiar di Bandar Perda. Masa gerak dari umah Mertua keadaan kereta baik dan tiada masalah apa apa. Tapi perasan yang lampu agak malap dari sebelum ini. Kami pikir ia mungkin perkara biasa. Kami singgah di Mc Donalds Bandar Perda kerana Marsha nak ke toilet. Tumpang sebab tak tahan dah nak berhenti di stesen minyak. Memang tidak terpikir kami akan menghadapi masalah. Suami mematikan kereta semasa menunggu Marsha ke toilet.

Usai hajat Marsha, kami pun nak bergerak ke AEON sebenarnya untuk membeli sedikit keperluan. Disini lah kami telah menghadapi masalah kereta tidak hidup bila cuba start. Berkali mencuba kereta tak mahu juga hidup. Suami sempat cakap kat Marsha ini mungkin masalah bateri sebab dia perasan yang lampu kereta agak malap dari sebelumnya. Kalau harapkan Marsha memang tak la perasan sebab Marsha tahu bawak je….hahahaha. Bahaya betul.

Jadi dengan pantas Marsha google tentang Bateriku.com. Marsha pernah amik servis Bateriku.com masa kereta hadapi masalah bateri kong di Ipoh. Jadi Marsha google untuk cari perkhimatan di Penang pula. Kebetulan kereta buat hal di Penang kan. Alhamdulillah jumpa no contact di web Bateriku.com dengan pantas Marsha call. Hanya dengan beberapa maklumat seperti lokasi dan masalah, selepas call dalam setengah jam Bateriku.com sampai dengan kereta hijau nya. Bila nampak dorang sampai hati makin rasa lega. Alhamdulillah.

Lepas memperkenalkan diri masing-masing, En Mat dengan pantas terus memberikan servis beliau. Membuka bonet hadapan kereta dan memulakan sesi pemeriksaan untuk mencari punca kereta tidak hidup bila start. Menurut En Mat, sepatutnya dia akan cek bateri, air wiper, air radiator, alternator untuk pemeriksaan. Tapi disebabkan enjin kereta masih panas ada beberapa proses pemeriksaan yang tidak dapat dibuat. Jadi, En Mat membuat pemeriksaan yang dapat dibuat dalam situasi enjin yang panas macam situasi kereta Marsha.

Usai prosedur pemeriksaan barulah kami dapat tahu punca kereta tidak hidup. Betullah tekaan kami ianya berpunca dari bateri kereta kong. Menurut En Mat, jika lampu mula malap semasa kereta hidup ia menunjukkan tanda-tanda bateri kereta mula kurang kuasanya. Lagipun bateri kereta pun dah dua tahun sepatutnya memang nak tukar baru tapi disebabkan Marsha dan suami tidak berkesempatan nak ke bengkel jadi kami hold dulu. Kereta masih berjalan kan…hihi. Akhirnya kereta mogok di jalanan. Nasib baik tempat parking….hadoii!! Lepas ni jadi teladan buat kami bersedia awal-awal.

Semasa call tadi En Mat dah tanya sesiap jenis kereta jadi En Mat dah bawa sesiap bateri kereta sesuai jika Marsha perlu menukar bateri kereta. Perkhidmatan di Bateriku.com ni bukan wajib tukar bateri ya. Jika bateri masih boleh digunakan dorang tak kan tukar kecuali memang keadaan kena tukar macam Marsha ni. Kalau tak tukar macamana nak jalan. Betul tak?? Jadi dengan pantas En Mat menukar bateri kereta dan servis dorang sangat pantas dalam15-20 minit sahaja. Jadi kita tak perlu menunggu lama.

Alhamdulillah setelah usai proses tukar bateri, Marsha membuat pembayaran dekat En Mat. Bila tanya harga, En Mat menyatakan hanya perlu bayar harga bateri sahaja. Servis semua percuma. Tak percaya?? Ye betul Bateriku.com hanya charge harga bateri sahaja kepada pelanggan. Pemeriksaan, penghantaran dan pemasangan adalah PERCUMA!! Harga bateri pula adalah paling murah setakat ini berbanding yang lain. Sangat puas hati.

Tentang Bateriku.com

Selain dari Pulau Pinang, Bateriku.com juga mempunyai cawangan di seluruh Semenanjung Malaysia iaitu Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Selangor, Kuala Lumpur, Perak, Kedah, Perlis, Kelantan, Terengganu & Pahang. Haa….satu Semenanjung Malaysia tau cawangan dia. Jadi kalau travel then ada masalah pada kereta boleh terus hubungi Bateriku.com. Dengan pantas Bateriku.com akan sampai.

Menurut En Mat, Bateriku.com di Pulau Pinang telah beroperasi selama hampir tiga tahun. Masa beroperasi pula dari 7 pagi hingga 12 malam. Jadi jika ada masalah di masa operasi tersebut tiada masalah. Bateriku.com boleh datang. Di Pulau Pinang, kawasan yang En Mat cover ialah seluruh Pulau Pinang. Tapi based di Bagan Ajam. Juga ada dealer di kawasan tertentu. Jadi jangan risau. Ada masalah call aje. Masalah kereta je tau….hihihi

Mengapa Bateriku.com Menjadi Pilihan?

1. Servis Penghantaran, Pemeriksaan dan Pemasangan PERCUMA.

Ini adalah ‘trademark’ Bateriku.com. Ikut psikologi semua orang suka perkataan PERCUMA kan? Jadi Bateriku.com ini memastikan servis penghantaran, pemeriksaan dan pemasangan yang percuma untuk kepuasan pelanggan. Pelanggan hanya perlu bayar harga bateri sahaja. Menarik kan? Hanya Bateriku.com sahaja yang buat servis 3P ini PERCUMA.

2. Murah

Sebelum kereta mogok, Marsha dan suami telah survey beberapa jenama bateri sebenarnya. Tapi kami dapati harga bateri di Bateriku.com ini adalah paling murah setakat ini. Jenama yang sama yang Marsha dan suami survey. Jadi kami tanpa banyak soal terus tukar bateri dengan Bateriku.com. Dah la servis percuma, bateri pula murah dari yang lain.

3. Sistem Pembayaran Yang Mudah

Marsha memang jenis yang tak bawa cash banyak. Jadi pembayaran yang Marsha buat adalah melalui Debit Kad. Kredit Kad pun boleh guna juga. Ikut mana keselesaan korang. Jadi jangan risau bila kereta buat hal dan kita tak ada cash. Bateri.com memudahkan pelanggan. Janji dalam kad debit ada duit ya….hihi

4. Waranti seluruh Semenanjung Malaysia

Bateri yang masih ada waranti yang dibeli dari Bateriku.com jika ada masalah boleh call mana-mana cawangan. Sebagai contoh kita tukar bateri di Pulau Pinang kemudian kita travel ke Kuala Lumpur dan disana bateri problem dan bateri masih ada waranti. Jadi hanya perlu call Bateri.com Kuala Lumpur dan dorang akan datang servis secara PERCUMA. Jadi tak perlu pening kepala kerana waranti bateri seluruh Malaysia.

Lagi satu untuk lebih senang boleh install Apps Bateriku.com di Google Play untuk Android dan App Store untuk IOS. Ia juga PERCUMA !! 😍😍

Sebelum balik Marsha sempat mengambil gambar En Mat posing dengan kenderaan Bateriku.com yang kehijauan itu. Jadi orang penang boleh la kenal terus dengan En Mat ni untuk servis Bateriku.com

Untuk maklumat lanjut

Website:  Bateriku.com

Facebook:  Bateriku.com

Instagram:  @baterikudotcom

Telefon @ Toll Free:  1-300-22-2324

e-Mail:  customersupport@bateriku.com

** Jangan lupa download apps Bateriku.com di Google Play untuk android dan App Store untuk IOS ya…FREE ajer…😍😍

Dipetik dari: Marshaliza.com Blog

2018-05-08T09:36:30+00:0016th February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free Check-up, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Tiada caj tersembunyi|Comments Off on Baterikucom Wira Bateri Bila Kecemasan

BATERIKU.COM | HANTAR . PERIKSA . PASANG > PERCUMA

Masalah Bateri Kereta? BATERIKU.COM Hantar | Periksa | Pasang PERCUMA. #DapatkanKepastian Hubungi 1-300-22-2324 atau Whatsapp: 012-938 8621, 011-5675 6728 dan 011-5675 6729 atau muat turun App di Google Play dan Appstore sekarang!

BATERIKU.COM | FREE > DELIVER . CHECK . INSTALL

Car Battery Problem? BATERIKU.COM FREE Deliver | Check | Install.  #GetSecondOpinion #BateriKong Call 1-300-22-2324 or Whatsapp 012-938 8621, 011-5675 6728 and 011-5675 6729 or download App at Google Play and AppStore now!