Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM

//Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM

Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM

Nasib Baik Ada BATERIKU.COM. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi penagalaman ruby dan kereta. Ya Allah masa kejadian ni berlaku, memang salah ruby. Sebab ruby leka. Huhuhu. Ruby terlupa tutup lampu hadapan kereta! Dari jam 1 petang hingga 7 malam! Astagfirullahalazim. Masa ni ruby pergi ke Karnival Upin & Ipin di MAEPS Serdang tahun 2017 bersama Adam dan Aten. Ruby masih ingat lagi tarikh itu. 24 November 2017. Hari Jumaat. Konon nak datang karnival waktu tak ramai orang la kan. Hahaha.

Masa dalam gelap menuju ke tapak parkir kereta, dari jauh nampak satu kereta bercahaya. Alamak! Terus Aten tanya, akak, akak, akak lupa tutup lampu kereta ke? Ruby terus ke kereta dan berdoa moga-moga boleh start enjin. Memang sah! Tak boleh start. Ok rilek dulu. Cari kereta lain yang boleh jumper. Sebab ruby ada alat jumper tu. Tapi kita kan perempuan, segan ya rabbi nak buka mulut bertanya dekat pemandu kereta yang lain. Macam biasa la, kita taknak terima penolakan disaat panik macam ni.

Ada seorang uncle tengok ruby buka bonet depan kereta dalam gelap. Dia tanya,
“adik cari apa dalam tu?”.
“Ermmm pakcik, saya tak cari apa-apa. Kereta tak boleh start, boleh bantu jump start kan?”
“Boleh, kejap ya”

Masa terima perkataan boleh tu, lega bukan kepalang. Masa tu juga si Aten call suami dia si Feeq. Kena bahan la ruby ni kan. Kahkahkahkah. Lepas tu Feeq cakap “cuba cari bateriku.com”. Masa tu masuk lama web mereka. Panik sungguh, klik sana sini. Cari lokasi. Pastu “ahhhhhh baik aku call”. Call BATERIKU.COM, tenang je mereka ni melayan ruby. Dengan tak tau kat mana lokasi tapak parkir kereta. Nak jumpa pasukan BATERIKU.COM pun tak tau nak cakap kat mana?

Pengalaman Menagajar Kita

Tiba-tiba kereta boleh start enjin, Terima kasih bebanyak pakcik! jasa pakcik Allah swt je boleh balas. Saya doakan pakcik murah rezeki. Maaf saya tiada apa-apa boleh bagi sebab dah shopping kat Karnival sampai lupa diri. Sebak plak rasa. Pakcik tu pun tak kisah. Siap cakap “pakcik bantu kita sesama manusia. Moga selamat sampai ke rumah ya, nanti terus tukar bateri” pakcik yang bantu tadi tu pun balik.
Sambung balik perbualan bersama pasukan BATERIKU.COM, mereka siap tunggu kat telefon lagi??!! Hahaha. Nampak tak bila kita panik semuanya seakan pantas. Masa dah boleh start enjin, ruby hantar Aten pulang dan kemudian pasukan BATERIKU.COM ingatkan ruby supaya jangan matikan enjin dan kami set untuk jumpa di kawasan rumah ruby sahaja. Mereka suruh log in aplikasi dan set maps agar mudah untuk pasukan BATERIKU.COM mencari lokasi. Alhamdulillah sempat sampai.

Sambung balik perbualan bersama pasukan BATERIKU.COM, mereka siap tunggu kat telefon lagi??!! Hahaha. Nampak tak bila kita panik semuanya seakan pantas. Masa dah boleh start enjin, ruby hantar Aten pulang dan kemudian pasukan BATERIKU.COM ingatkan ruby supaya jangan matikan enjin dan kami set untuk jumpa di kawasan rumah ruby sahaja. Mereka suruh log in aplikasi dan set maps agar mudah untuk pasukan BATERIKU.COM mencari lokasi. Alhamdulillah sempat sampai.

Semak & Tukar Bateri PERCUMA

Masa pasukan BATERIKU.COM tiba, ruby ingatkan mat rempit ke yang sampai. Sekali seorang pomen bersama 4 wheel drive, Toyota Hilux kot? Masa tu juga hujan, kami berpayung cek bateri dan tukar bateri. Masa dia nak tukar bateri tu, ruby risau la salah bagi maklumat tentang bateri yang sesuai. Dia bergi buka ruang belakang kenderaan dan ruby tengok “pergggghhh banyaknya bateri, Bagusnya!!!”.

Proses penukaran dari BATERIKU.COM juga profesional. Sebab mereka akan gunakan alat untuk check voltan bateri lama sebelum menukar kepada bateri yang bersesuaian. Bateri juga anda boleh pilih mengikut bajet. Sama ada ingin waranti lama atau jenama bateri yang anda idamkan. Jika anda tidak pasti? Pasukan BATERI.COM sedia membantu untuk pilih. Di BATERIKU.COM jenama bateri yang ada adalah Amaron GO MF, Amaron GO DIN atau Century Marathoner MF. Semuanya tersedia.

Aplikasi BATERIKU.COM

BATERIKU.COM mempunyai aplikasi tersendiri yang tersedia di Google Play dan Apple Play Store. Anda boleh klik di URL bawah ini untuk daftar aplikasi.
Google Play
Apple Store

Apa Yang Menarik Di Aplikasi BATERIKU.COM?

Penggunaan aplikasi lebih cepat dan mudah berbanding masuk ke laman web. Anda boleh terus set maps dan pasukan BATERIKU.COM terus mencari anda.

Sumber: http://ruby.my/

2019-04-23T06:07:30+00:0019th February 2019|Categories: Nasib baik ada bateriku.com|0 Comments

Leave A Comment

BATERIKU.COM | HANTAR . PERIKSA . PASANG > PERCUMA

Masalah Bateri Kereta? BATERIKU.COM Hantar | Periksa | Pasang PERCUMA. #DapatkanKepastian Hubungi 1-300-22-2324 atau Whatsapp: 012-938 8621, 011-5675 6728 dan 011-5675 6729 atau muat turun App di Google Play dan Appstore sekarang!

BATERIKU.COM | FREE > DELIVER . CHECK . INSTALL

Car Battery Problem? BATERIKU.COM FREE Deliver | Check | Install.  #GetSecondOpinion #BateriKong Call 1-300-22-2324 or Whatsapp 012-938 8621, 011-5675 6728 and 011-5675 6729 or download App at Google Play and AppStore now!