amin

/Amin Rozahan .

About Amin Rozahan .

This author has not yet filled in any details.
So far Amin Rozahan . has created 10 blog entries.

Cara-Cara Jumper Bateri Kereta Dengan Betul & Selamat

2019-03-01T09:15:54+00:001st March 2019|Categories: Bateri kong, Jangan Panik, Masalah bateri, Panduan berhemah|

SEDIA maklum, Proton sudah menafikan dakwaan jumper bateri pada kereta keluarannya akan menyebabkan kerosakkan pada pada Unit Kawalan Transmisi (TCU). Dalam satu kenyataan dikeluarkan sebelum ini, Proton menegaskan kesemua model kenderaannya boleh melakukan jumper tanpa mendatangkan sebarang masalah. Walau bagaimana, Proton turut menasihati pemilik Proton supaya merujuk buku panduan sekiranya mempunyai sebarang kemusykilan. Berikut Proton sediakan [...]

Bagaimana Nak Elak Bateri Kereta ‘Kong’ Tiba-Tiba?

2019-03-11T03:48:16+00:001st March 2019|Categories: Bateri kong, Battery problems, Jangan Panik|

BATERI kereta boleh rosak dengan pelbagai cara. Bateri, seperti komponen kereta lain juga memerlukan penyelenggaraan supaya tidak mudah rosak dan mampu bertahan lama. Faktanya, walaupun anda menjaga enjin dengan baik, tetapi jika bateri rosak, enjin yang baik itu pun tidak dapat hendak dihidupkan. Bateri yang rosak pada waktu pagi memang menyakitkan hati, apatah lagi kalau berlakukan [...]

5 Perkara Penting Tentang Bateri Kereta yang Perlu Anda Tahu

2019-02-28T04:30:26+00:0028th February 2019|Categories: Battery problems, Jangan Panik, Masalah bateri|

BATERI kereta berfungsi membekalkan arus elektrik untuk menghidupkan enjin. Bateri kereta turut menyimpan muatan elektrik untuk digunakan semasa enjin tidak beroperasi. Bateri dianggap sebagai alat penting dalam peraturan sistem elektrik kenderaan. Anggap saja seperti paru-paru yang menjadi organ penting dalam sistem pernafasan. Asasnya, binaan bateri terdiri daripada dua bahagian logam yang direndam dalam asid. Tindak balas [...]

Ni antara senarai aplikasi yang memudahkan pemanduan anda.

2019-02-22T04:02:21+00:0022nd February 2019|Categories: Uncategorized|

1. Bateriku.com Aplikasi ini sangat berguna terutama ketika anda mengalami masalah bateri kereta. Macam bateri kong, app ni mmg wajib korang simpan dalam fon. Bateri kong ni kita pun tak tahu bila ia akan berlaku kan? 2. WAZE atau Google Maps Di Malaysia, terlalu ramai yang menggunakan 2 aplikasi ini yang fungsinya bukan sahaja untuk [...]

Kereta Buat Hal! Bateri Kong/Alternator/Starter?

2019-02-19T07:46:56+00:0019th February 2019|Categories: Uncategorized|

Ini adalah rutin hari minggu tahun 2019. Mommy dan daddy akan siapkan anak ke sekolah seawal 6 pagi. Mommy siapkan baju dan sarapan pagi, daddy siapkan anak-anak. Adam dan Anis pergi sekolah naik van, manakala daddy pergi kerja. Tinggal lah mommy dan Amal di rumah. Mommy akan hantar Amal pergi mengaji Iqra pukul 10 pagi. Dalam [...]

Berhati-hati Bila Enjin Kereta Mati Dan Kita Bersendirian

2019-04-23T04:34:17+00:0019th February 2019|Categories: Free deliver check install|

Assalamualaikum.. Dugaan di tahun baru 2019. Semalam masa Murni balik kerja, Murni singgah stesen minyak sekejap. Tiba-tiba Murni teringin nak minum Nescafe sejuk dan nak beli barang peribadi tapi malas nak singgah kedai. Alang-alang lalu kat stesen minyak dekat dengan tempat kerja ni singgah beli saja lah kat sini. Murni dah matikan enjin kereta baru [...]

Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM

2019-04-23T06:07:30+00:0019th February 2019|Categories: Nasib baik ada bateriku.com|

Nasib Baik Ada BATERIKU.COM. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi penagalaman ruby dan kereta. Ya Allah masa kejadian ni berlaku, memang salah ruby. Sebab ruby leka. Huhuhu. Ruby terlupa tutup lampu hadapan kereta! Dari jam 1 petang hingga 7 malam! Astagfirullahalazim. Masa ni ruby pergi ke Karnival Upin & Ipin di MAEPS Serdang tahun [...]

Guna Alasan Bateri Kereta Habis!

2019-01-29T05:03:35+00:0017th January 2019|Categories: Guna Alasan Bateri Kereta Habis|

Manusia zaman sekarang memang susah hendak percaya.  orang-orang macam inilah yang buatkan kita jadi was-was hendak hulurkan bantuan pada mereka yang betul-betul dalam kesusahan.  Harap lepas ini korang semua tidak buntu dengan pasangan ini sebab mereka dah terang-terang menipu, gunakan  alasan yang sama untuk ‘pow’ duit orang lain. Menurut pengalaman pengguna Twitter ini, suaminya sudah ‘terkena’ sebanyak [...]

WARNA NYA MANJA TAPI ISI PADU, OREN, TAPI POWER!

2019-01-25T03:42:06+00:0015th January 2019|Categories: #BalikKampung, #DapatkanKepastian, Bateri jenama, Bateriku.com, Masalah bateri, Power Zone|

Lambakan jenama bateri kereta dipasaran sekarang buat abang tertanya-tanya.  Pandaikah pengguna semua hendak pilih jenama yang mana baik dan yang mana tidak?  Kalau ikutkan sebelum ini, abang kerja dalam industri bateri kereta ini.  Abang pilih yang murah sahaja - Cost effective. Bukan selalu tukar pun.  Rata-rata orang fikir macam itu.  Tapi sebenarnya kalau kita rekodkan tarikh [...]

TIADA LAGI TRANSAKSI TUNAI SELEPAS 2020. SUDAHKAH KITA BERSEDIA?

2019-01-26T06:14:15+00:0011th January 2019|Categories: Bateriku.com, e-wallet, Kad Kredit/ debit, No husstle, Powering Green Solutions|

Umum kita tahu. Sejak 2015  syarikat-syarikat  ‘E-Wallet’ tumbuh bak cendawan. Syarikat gergasi seperti Touch & Go juga tidak berkecuali bersaing merebut tempat dan di sektor perbankan pula sibuk mempromosi  system QR code yang mungkin mengantikan sistem Kad credit. Ya.. kita dalam era ‘reformasi’ system pembayaran/perbankan digital atau ‘Cashless’ payment. Abg Asid yakin kalau Kita tak [...]

BATERIKU.COM | HANTAR . PERIKSA . PASANG > PERCUMA

Masalah Bateri Kereta? BATERIKU.COM Hantar | Periksa | Pasang PERCUMA. #DapatkanKepastian Hubungi 1-300-22-2324 atau Whatsapp: 012-938 8621, 011-5675 6728 dan 011-5675 6729 atau muat turun App di Google Play dan Appstore sekarang!

BATERIKU.COM | FREE > DELIVER . CHECK . INSTALL

Car Battery Problem? BATERIKU.COM FREE Deliver | Check | Install.  #GetSecondOpinion #BateriKong Call 1-300-22-2324 or Whatsapp 012-938 8621, 011-5675 6728 and 011-5675 6729 or download App at Google Play and AppStore now!