BATERIKU.COM | HANTAR . PERIKSA . PASANG > PERCUMA

Masalah Bateri Kereta? BATERIKU.COM Hantar | Periksa | Pasang PERCUMA. #DapatkanKepastian

Hubungi 1-300-22-2324 atau Whatsapp: 012-938 8621, 011-5675 6728 dan 011-5675 6729 atau muat turun App di Google Play dan Appstore sekarang!

BATERIKU.COM | FREE > DELIVER . CHECK . INSTALL

Car Battery Problem? BATERIKU.COM FREE Deliver | Check | Install.  #GetSecondOpinion #BateriKong

Call 1-300-22-2324 or Whatsapp 012-938 8621, 011-5675 6728 and 011-5675 6729 or download App at Google Play and AppStore now!

MY

Home/Mohamad

About Mohamad

This author has not yet filled in any details.
So far Mohamad has created 27 blog entries.

Bateriku.com Contacts & Locations

By | 2018-07-11T07:24:43+00:00 July 11th, 2018|Categories: Contact & Location, Google Location Map|

HEAD QUARTERS BATERIKU.COM Green Initiative Sdn. Bhd. No. 17, Block G, Jalan Saujana Indah 10 Taman Perindustrian Saujana Indah TTDI Jaya, Seksyen U2 40150 Shah Alam Selangor Darul Ehsan, Malaysia. GPS: 3.109595,101.5567867 Toll-Free: 1300-22-2324 Whatsapp/ SMS: Selangor/ KL/ HQ: 012-938 8621 | 011-5675 6728 | 011-5675 6729 e-Mail: customersupport@bateriku.com OPERATION HUB BATERIKU.COM 31 [...]

Comments Off on Bateriku.com Contacts & Locations

Salam AidilFitri 1439H

By | 2018-06-11T03:50:05+00:00 June 11th, 2018|Categories: #BalikKampung, Bateriku.com, Ingat orang yang tersayang, Panduan berhemah, Salam AidilFitri 1439H|

SALAM AIDILFITRI Sempena kedatangan 1 Syawal 1439H tahun ini, saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Aidilfitri, hari kemenangan kita selepas berpuasa sebulan Ramadhan kepada seluruh pelanggan Muslim yang menyokong bateriku.com .  Ucapan jutaan terima kasih juga kepada seluruh warga Malaysia yang sudi menggunakan perkhidmatan Bateriku.com. Saya dan semua warga kerja BATERIKU.COM memohon ampun dan maaf di atas [...]

Comments Off on Salam AidilFitri 1439H

MaGIC alumni collaborates to ease driver’s issues

By | 2018-05-09T11:37:47+00:00 May 5th, 2018|Categories: Bateriku.com, Ease driver's issues, JomParking, MaGIC, Serv, Smart partnership|

Malaysian Global Innovation & Creativity Centre (MaGIC) startup alumni, Serv and JomParking, have announced a smart partnership with Bateriku.com, to provide convenience to drivers in terms of parking payment, battery replacement and car servicing. Serv is a company that provides a mobile car service concept, while JomParking is a mobile application that aids car owners [...]

Kereta Tak Boleh Start? Bateriku.com Boleh Bantu Anda

By | 2018-05-24T03:24:12+00:00 April 25th, 2018|Categories: Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Harga murah, Jimatkan Duit Anda, lokasi kejadian|

Pada bulan Mac yang lepas, dalam kekalutan nak pergi ke pejabat dalam masa yang sama nak bawa anak saya yang demam, sesuatu yang tidak terduga berlaku.  Dah siap kunci pintu pagar semua dah, sekali tu kereta tak boleh nak start pulak.  Ternyata bateri kereta telah pun sampai tempoh hayatnya.  Oleh itu terpaksalah diganti, nak ganti pulak [...]

Bateriku.com Bantu Ketika Bateri Kong

By | 2018-04-21T02:27:44+00:00 April 18th, 2018|Categories: Bateri kong|

Kalau dadulu kereta tidak boleh  start berpunca dari bateri “kong”,  saya akan panggil kawan-kawan atau pun ahli keluarga untuk tolong belikan bateri atau pun pinjamkan kereta untuk jump sementara untuk di bawa ke bengkel. Masalahnya adalah bukan semua orang ada jumper dan bukan semua kedai ada jual bateri kereta yang sesuai dengan kereta kita.  Kalau pandai [...]

Comments Off on Bateriku.com Bantu Ketika Bateri Kong

Bateriku.com Review

By | 2018-05-24T08:33:59+00:00 December 27th, 2017|Categories: Bateriku.com, Cepat, Servis Puas Hati|

Kalau tetiba kereta tak boleh start disebabkan bateri kong apa yang korang buat?  Mesti gabra kan. Lagi-lagi kalau macam mama yang tak reti sangat tentang kereta ni.  Tau bawa aje haha.   Semalam baby blue mama meragam taknak start masa nak pergi kerja.  Fuh, nasib baik jadi kat rumah.  Tapi mama tak gabra pun sebab dah [...]

Avoiding Lateness

By | 2018-04-21T02:27:52+00:00 July 31st, 2017|Categories: At location, Free Check-up, Free deliver check install|

Keep Your Lateness in Check with Bateriku.com When your car suddenly decided to give up on you, Bateriku is here to get you in check. Life can be crazy at times especially for someone like me who is always on the run. There are so many places to go to and things to get done along [...]

Comments Off on Avoiding Lateness

Bila wanita tukar bateri kereta semudah tukar Hand bag

By | 2018-04-21T02:28:01+00:00 July 31st, 2017|Categories: 1300222324, At location, Bateri kong, Free Check-up, Free deliver check install, Mudah, No husstle|

Orang perempuan memang jarang ambil tahu pasal kereta.  Saya dulu masa mula-mula beli kereta memang zero knowledge pasal kereta.  Masa itu arwah ayah yang tolong serviskan itu dan ini.  Tapi pada masa yang sama, arwah ayah memang ada ajarkan pasai enjin kereta.  Cuma biasalah, i tend to ignore it sebab saya sudah tahu ayah memang sentiasa [...]

Comments Off on Bila wanita tukar bateri kereta semudah tukar Hand bag

Bateri kereta kong di Bangi, dapatkan servis dari bateriku.com

By | 2018-04-21T02:28:27+00:00 July 31st, 2017|Categories: At location, Bateri kong, Free Check-up, Free deliver check install, Mudah, No husstle|

Teringat cerita minggu lepas masa nak pergi bandar jalan sesak. Aku macam pelik jugak kenapa jalan jem. Timbul lah rasa pelik dalam hati tu. Terfikir ada roadblock ke? Tetapi rupanya ada sebuah kereta rosak. Tak boleh nak start. Mesti kereta dia bateri kong. Dok perhati tengok signal pun tak menyala. Lampu emergency pun takde. Ayah aku [...]

Comments Off on Bateri kereta kong di Bangi, dapatkan servis dari bateriku.com

Bateri Kereta Kong? Terus Ingat Bateriku.com

By | 2018-05-13T18:10:10+00:00 April 19th, 2017|Categories: 7:00 pagi - 1:00 pagi, Cawangan seluruh Malaysia, Tow truck|

Kereta cik en dah 2 kali tukar bateri. Walaupun baru berusia 5 tahun.  Ingat lagi kali pertama bateri kereta kong. Masa itu cik en di Sungai Petani.  Cik en mengiringi arwah sahabat baik abah cik en.  Dalam keadaan kecemasan, cik en terus ke sana bersama keluarga dan terlupa untuk check air bateri.  Kereta cik en [...]

Bateri Kereta Kong? Anda Jangan Panik Ya, bateriku.com Ada!

By | 2018-05-24T02:51:52+00:00 April 16th, 2017|Categories: #DapatkanKepastian, #getSecondOpinion, #JanganTukarDahulu, Jangan Panik, Jimatkan Duit Anda, lokasi kejadian, Uncategorized|

Kereta bila tetiba je tak boleh nak di hidupkan.  Janganlah panik,  terus mengatakan bateri kereta kong nak tukar bateri kereta.  Kereta bila rosak dan tak boleh nak di hidupkan, ada banyak kemungkinan lain yang menyebabkannya.  Antaranya, minyak habis, starter rosak, alternator tak berfungsi dan macam-macam lagi.  Jadi, jangan ingat setiap kali rosak asyik bateri kereta kong [...]

BATERIKU.COM : Perkhidmatan Percuma Jika Bateri Kereta Kong

By | 2018-05-24T08:51:46+00:00 February 23rd, 2017|Categories: #DapatkanKepastian, #FreeChecking, #getSecondOpinion, #JanganTukarDahulu, Servis bagus|

BATERI KERETA KONG? Haa sudah. Sudah lah kita ni bukan yang jenis tahu pasal kereta tapi bila tiba-tiba je kereta tu nak mati tengah jalan ke atau elok-elok keluar pergi mall, bila nak balik tu kereta tak boleh nak start memang haru. Lebih-lebih lagi kalau pemandunya adalah wanita, haish kalau Ainaa tu ada juga meraung tepi [...]

Yang Indah Jarang Mudah

By | 2018-05-24T04:42:38+00:00 January 30th, 2017|Categories: lokasi kejadian, Puas hati, Waranti|

BateriKu Dot Com Dan akhirnya, pada ketika cuti Tahun Baru Cina, berlanjutan melebihi tiga hari, bateri Alzaku menjadi lemah menanti 'kong'. Nasib baik teringat ada BateriKu Dot Com (www.facebook.com/bateriku). Terus saya Whatsapp nombor telefon yang terpapar, dan mereka bekerja hari ni. Setelah selesai sesi soaljawab menerusi Whatsapp dan berpuas hati dengan harga yang ditawarkan, saya pun [...]

Review Gunakan Servis Bateriku.com: Tukar Bateri Kereta Dengan Mudah

By | 2018-05-14T18:07:34+00:00 October 6th, 2016|Categories: 5 bintang, At location, Bateriku.com, Preferred time, Soalan lazim|

Assalamualaikum semua Pernah tak bateri kereta korang lemah atau kong terus??? Mesti panik kan. Nanie tak suka sangat bila situasi macam tu. Mesti nervous sendiri. Lagi-lagi kalau bateri kong waktu malam. Dengan bengkel dah tutup, mekanik mesti charge lebih. Kopak woi! Kawasan gelap dan tak selamat. Semua serba serbi menakutkan. So, baru-baru ni di FB, [...]

Bateriku.com bantu masalah bateri ‘kong’

By | 2018-07-19T08:26:55+00:00 September 16th, 2016|Categories: Bateri kong, Hantar Periksa Pasang PERCUMA|

BAYANGKAN situasi jika enjin kereta anda tidak dapat dihidupkan gara-gara masalah bateri. Anda pasti berasa cemas sementelah ketika sedang menguruskan sesuatu hal penting ataupun dalam perjalanan ke mana sahaja. Keadaan seperti itu tidak dapat dielakkan, malah boleh terjadi di mana-mana sahaja tanpa mengira waktu. Bateri yang telah lama digunakan perlu ditukar terutama ketika ia melebihi [...]

Siapakah pengasas Bateriku.com? – The VocketTalk

By | 2018-05-11T16:32:27+00:00 September 5th, 2016|Categories: Bateriku.com, Pengasas Bateriku.com, The VocketTalk|

Sedikit biodata tentang pengasas Bateriku.com ini, beliau merupakan anak kedua daripada 5 adik beradik, memulakan zaman persekolahan di Sekolah Kebangsaan Seri Kaya, Bota Kiri, Perak.Meneruskan pembelajaran di sekolah berasrama penuh, Sekolah Raja Tun Azlan Shah (SERATAS), Taiping, Perak. Seterusnya, menyambung pengajian di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan memperolehi Ijazah Sarjana Muda, Kejuruteraan Mekanikal (Aeronautical) pada tahun [...]

Comments Off on Siapakah pengasas Bateriku.com? – The VocketTalk

Bagaimana Idea ‘Start-up’ Bateri Kenderaan Usahawan Ini Berjaya Ganggu Servis Sedia Ada

By | 2018-05-11T16:35:49+00:00 September 5th, 2016|Categories: Idea Start-up|

Kereta mati di tengah jalan, apatah lagi jika di waktu hari sudah mula gelap boleh jadi satu mimpi ngeri terutama bagi wanita. Lebih menakutkan jika di waktu itu kita memandu seorang diri. Total nighmare! Bagi saya sendiri, ilmu tentang kereta bukanlah satu ilmu yang mampu saya kuasai dengan baik. Setakat isi minyak, periksa tangki air [...]

Comments Off on Bagaimana Idea ‘Start-up’ Bateri Kenderaan Usahawan Ini Berjaya Ganggu Servis Sedia Ada

5 SEBAB MEMILIH BATERIKU.COM KETIKA BATERI KERETA KONG!

By | 2018-05-11T16:34:38+00:00 May 6th, 2016|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Established, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Terima Kad Kredit, Trusted|

Kenapa perlu pilih bateriku.com ketika bateri kereta kong? Baru-baru ini, ramai kawan-kawan yang bercerita tentang bateriku.com. Mummy? Dah pernah dah pakai perkhidmatan bateriku.com semasa bateri kereta kong.  Pernah juga menulis kisah baterikereta kong di entri mummy beberapa bulan yang lepas.  Bateriku.com ini terletak di kawasan Mah Sing Kg Melayu Subang (panggilan orang sana).  Tetapi, semasa bateri kereta [...]

Comments Off on 5 SEBAB MEMILIH BATERIKU.COM KETIKA BATERI KERETA KONG!

Bateri kereta kong di Seremban, jangan risau bateriku.com ada!

By | 2018-05-11T20:23:07+00:00 May 5th, 2016|Categories: 5 Kelebihan bateriku, At location, Bateri kong, Bateriku.com, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Harga murah, Masalah bateri, Mudah|

Assalamualaikum semua!  Jom cerita pasal bateri kereta kong hari ni!  Bukan apa, korang pernah terfikir tak... kalau tiba-tiba bateri kereta tak berfungsi kat tepi jalan, korang akan buat apa pada situasi terdesak macam tu?  Pagi-pagi keluar dari rumah dengan niat suci nak drive pergi ke tempat kerja, tiba-tiba pulak bateri kereta spoil buat hal.. apa [...]

Bateri Kong Cari Bateriku.com

By | 2018-05-11T19:16:18+00:00 May 5th, 2016|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Harga bateri murah, Terima Kad Kredit, Uncategorized|

Aku sengaja suka mengusik sorang sahabat aku suatu masa dulu.. "kereta baru pun boleh tersadai..?? haha".  Kereta dia mengalalami masalah bateri kong.  Bateri kong itu maksudnya keadaan sebuah bateri yang lemah kuasanya untuk menghidupkan enjin kenderaan semasa starting.  Bukan semua orang tahu pasal ini. Ikut-ikut sebut bateri kong tapi apa maksud di sebalik perkataan 'kong' [...]

Bateri Kereta Kong di Putrajaya

By | 2018-04-29T13:08:07+00:00 May 5th, 2016|Categories: At location, Bateri kong, Harga murah, Kad Kredit/ debit, Mudah, Syarikat yang kukuh, Tiada caj tersembunyi|

Semalam chatting di Whatsapp dengan salah seorang rakan yang menetap di kawasan Shah Alam. Bila dah dapat chatting, macam-macam cerita keluar.  Seronok betul kami bertukar-tukar cerita.  Dia cerita, bersiar-siar di Putrajaya sampai bateri kereta kong.  Tu la nak berjalan jauh tapi tak periksa keadaan kereta dulu. Perempuan kan.  Tahu pandu je, bahagian enjin jarang nak [...]

Comments Off on Bateri Kereta Kong di Putrajaya

Pengalaman Penuh Panik Apabila Bateri Kong DiMalam Hari Di Melaka

By | 2018-05-11T20:33:31+00:00 May 4th, 2016|Categories: Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Kad Kredit/ debit, Malam, Masalah bateri|

Assalamualaikum, teringat pula semalam kawan kemaskini di laman sosialnya tentang pengalaman dia bateri kong di Melaka.  Perempuan pula tu, sendirian memang menangis tak berlagu. Dia minta tolong jadi acik cadangkan bateriku.com. Ada pengalaman ke acik ? Serious pernah terjadi, masa itu acik dan kawan-kawan ke Melaka untuk menghadiri konvo.  Jadi hari sebelumnya niat di hati [...]

BateriKu.com Review – Periksa Bateri Kereta Percuma!

By | 2018-05-24T03:37:42+00:00 November 1st, 2015|Categories: #DapatkanKepastian, #getSecondOpinion, #JanganTukarDahulu|

BATERI KERETA KONG?  PANGGIL BATERIKU.COM UNTUK PERIKSA SECARA PERCUMA Pernah tak anda alami pengalaman seperti ini ?  Niat cuma nak hantar servis biasa ajer di bengkel kereta.  Tup – tup pomen bengkel cakap “Bos, bateri kereta nak kong ni , kena tukar bateri sekali" Adoyai... Persoalannya ialah... betul ke bateri kereta tu nak kong, macam [...]

Powering Green Solutions

By | 2018-05-02T09:12:33+00:00 October 1st, 2015|Categories: Powering Green Solutions, Top 10 of Malaysia|

Starting a new venture is always hard work and more often than not, risky. It takes guts. But for Azarol Faizi, the fear of losing was never part of him. His passion for the automotive industry has driven him to start Astra Group – progressing from supplying parts to delivering value-added services that champion sustainable power [...]

Comments Off on Powering Green Solutions

Servis Pemeriksaan Dan Penghantaran Bateri Kereta Secara Percuma Ke Seluruh Selangor & Kuala Lumpur!

By | 2018-05-07T19:11:37+00:00 September 29th, 2015|Categories: At location, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Masalah Servis, Mudah, Tiada caj tersembunyi|

Seperti hari-hari biasa, anda bangun awal pagi untuk ke tempat kerja.  Anda bergegas turun, ambil beg dan menuju ke kereta anda.  Setelah masuk ke dalam kereta, memperbetulkan tempat duduk, anda memulas kunci untuk menghidupkan enjin… …dan enjin kereta anda tidak mahu hidup! Pantas mata anda tertumpu ke bahagian dashboard untuk mencari sebarang indicator.  Satu hembusan [...]

Comments Off on Servis Pemeriksaan Dan Penghantaran Bateri Kereta Secara Percuma Ke Seluruh Selangor & Kuala Lumpur!

Car Batteries Delivered to your Doorstep – Malaysia SME

By | 2018-05-13T19:10:48+00:00 February 28th, 2015|Categories: Car battery delivery, Free Check-up, Free deliver check install, Great response, Under-promising but over-delivering concept, Untapped market|

Visionary entrepreneur sees opportunity in untapped market Car battery maintenance is something that is often forgotten or taken for granted. Time and time again we would chance upon stalled car with battery-related problems, waiting for help to arrived. What an inconvenience! AT the same time, many also view battery maintenance as a hassle. Since convenience [...]

Comments Off on Car Batteries Delivered to your Doorstep – Malaysia SME

Bateriku.com – Penghantaran Terus dan Pemasangan Bateri Kereta

By | 2018-05-14T12:28:35+00:00 December 30th, 2014|Categories: Bateri jenama, Bateriku.com, lokasi kejadian|

Harini ingin berkongsi dengan kawan-kawan tentang bateriku.com. Kalau ada masalah bateri kereta di tengah jalan ingatlah bateriku.com.  Sekiranya memerlukan "jumpstart" bateri juga boleh menghubungi  bateriku.com.  Boleh juga hubungi bateriku.com jika enjin kereta "cranks" tapi gagal dihidupkan... Jadi apa lagi mesti nak tahu lebih lanjutkan.. Silalah ke laman web BATERIKU.COM  Antara bait ayat yang tertulis di situ ialah... Bateriku adalah satu lagi [...]