MY

/Mohamad

About Mohamad

This author has not yet filled in any details.
So far Mohamad has created 43 blog entries.

Right Battery Type for Your Car/ Vehicle (Jenis Bateri Sepadan dengan Kereta/ Kenderaan Anda)

2018-11-21T18:24:53+00:005th September 2018|Categories: Bateri jenama, Bateri kong, Bateriku.com, Car Battery Type, Jenis Bateri Kereta, The Right Battery Type for your car|

Alado A160  -  DIN55 QQ  -  DIN55 Get it at bateriku.com       Alfa Romeo Alfasud 1.3, 1.4, 1.5 & Ti - DIN55 Alfasud Green Clover - DIN55 Alfasud Sprint Veloce Alfa33 - DIN55 Berlina 1750 2000 - DIN55 Alfetta 2.0L Turbo Diesel - DIN55 Guiletta 2.0L - DIN55 Alfetta Motronic 2.0 2.5 GTV2000 - [...]

Comments Off on Right Battery Type for Your Car/ Vehicle (Jenis Bateri Sepadan dengan Kereta/ Kenderaan Anda)

Bateriku.com Contacts & Locations

2018-07-11T07:24:43+00:0011th July 2018|Categories: Contact & Location, Google Location Map|

HEAD QUARTERS BATERIKU.COM Green Initiative Sdn. Bhd. No. 17, Block G, Jalan Saujana Indah 10 Taman Perindustrian Saujana Indah TTDI Jaya, Seksyen U2 40150 Shah Alam Selangor Darul Ehsan, Malaysia. GPS: 3.109595,101.5567867 Toll-Free: 1300-22-2324 Whatsapp/ SMS: Selangor/ KL/ HQ: 012-938 8621 | 011-5675 6728 | 011-5675 6729 e-Mail: customersupport@bateriku.com OPERATION HUB BATERIKU.COM 31 [...]

Comments Off on Bateriku.com Contacts & Locations

Salam AidilFitri 1439H

2018-06-11T03:50:05+00:0011th June 2018|Categories: #BalikKampung, Bateriku.com, Ingat orang yang tersayang, Panduan berhemah, Salam AidilFitri 1439H|

SALAM AIDILFITRI Sempena kedatangan 1 Syawal 1439H tahun ini, saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Aidilfitri, hari kemenangan kita selepas berpuasa sebulan Ramadhan kepada seluruh pelanggan Muslim yang menyokong bateriku.com .  Ucapan jutaan terima kasih juga kepada seluruh warga Malaysia yang sudi menggunakan perkhidmatan Bateriku.com. Saya dan semua warga kerja BATERIKU.COM memohon ampun dan maaf di atas [...]

Comments Off on Salam AidilFitri 1439H

MaGIC startup alumni collaborate to help ease Malaysia’s car woes

2018-05-08T09:35:48+00:008th May 2018|Categories: At location, Bateriku.com, JomParking, Partnership, Serv|

Creates a high impact solution for parking payment, battery replacement and car servicing JomParking and SERV participated in the Global Accelerator Programme 2017 ON APRIL 26 a smart partnership between MaGIC alumni SERV and JomParking with Bateriku.com was announced with the aim of bringing convenience to Malaysia’s drivers. The startups, each possessing a distinct expertise, [...]

Comments Off on MaGIC startup alumni collaborate to help ease Malaysia’s car woes

MaGIC alumni collaborates to ease driver’s issues

2018-05-09T11:37:47+00:005th May 2018|Categories: Bateriku.com, Ease driver's issues, JomParking, MaGIC, Serv, Smart partnership|

Malaysian Global Innovation & Creativity Centre (MaGIC) startup alumni, Serv and JomParking, have announced a smart partnership with Bateriku.com, to provide convenience to drivers in terms of parking payment, battery replacement and car servicing. Serv is a company that provides a mobile car service concept, while JomParking is a mobile application that aids car owners [...]

3 PERKARA ANDA PERLU TAHU TENTANG MASALAH PEMANDUAN KERETA DI KUALA LUMPUR

2018-05-02T09:12:48+00:0030th April 2018|Categories: 1300222324, At location, Bateri kong, Car battery delivery, Free deliver check install, Harga murah, Masalah bateri, Masalah Parkir, Masalah Servis, Tiada caj tersembunyi|

Memandu di Kuala Lumpur sudah tentunya bukan sesuatu yang mudah. Bagi mereka yang biasa memandu pastinya lebih arif dan dapat menangani tahap ‘stress’ yang dihadapi kerana sudah lali dengan trafik dan sikap pemanduan pengguna lain.  Walaupun servis – servis E-hailing seperti Grab boleh didapati dengan mudah di kawasan Kuala Lumpur, namun peratusan pengguna jalanraya yang lebih [...]

Comments Off on 3 PERKARA ANDA PERLU TAHU TENTANG MASALAH PEMANDUAN KERETA DI KUALA LUMPUR

Kereta Tak Boleh Start? Bateriku.com Boleh Bantu Anda

2018-05-24T03:24:12+00:0025th April 2018|Categories: Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Harga murah, Jimatkan Duit Anda, lokasi kejadian|

Pada bulan Mac yang lepas, dalam kekalutan nak pergi ke pejabat dalam masa yang sama nak bawa anak saya yang demam, sesuatu yang tidak terduga berlaku.  Dah siap kunci pintu pagar semua dah, sekali tu kereta tak boleh nak start pulak.  Ternyata bateri kereta telah pun sampai tempoh hayatnya.  Oleh itu terpaksalah diganti, nak ganti pulak [...]

Bateriku.com Bantu Ketika Bateri Kong

2018-04-21T02:27:44+00:0018th April 2018|Categories: Bateri kong|

Kalau dadulu kereta tidak boleh  start berpunca dari bateri “kong”,  saya akan panggil kawan-kawan atau pun ahli keluarga untuk tolong belikan bateri atau pun pinjamkan kereta untuk jump sementara untuk di bawa ke bengkel. Masalahnya adalah bukan semua orang ada jumper dan bukan semua kedai ada jual bateri kereta yang sesuai dengan kereta kita.  Kalau pandai [...]

Comments Off on Bateriku.com Bantu Ketika Bateri Kong

Kereta tak boleh start ?Jangan panik hubungi Bateriku.com di Johor

2018-05-12T04:07:22+00:008th April 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA|

Aku jenis memang tak tahu banyak tentang kereta lagi-lagi bab engin dan sekitarnya. Tahu start engine dan jalan dan basic penjagaan je aku tahulah. Cuti biasalah aku pergi jalan-jalan bawa mak aku. Nak balik, dengan hati berbunga-bunga, start kereta tak boleh hidup naik gelabah aku. Ya Allah kenapa kereta aku nie ? Berpeluh-peluh aku rasa.Bateri aku [...]

Review Bateriku.com – Penghantaran dan Penukaran Bateri Kereta

2018-11-19T09:24:02+00:0019th March 2018|Categories: Bateri jenama, Bateriku.com, Mudah, Servis Puas Hati, Tiada caj tersembunyi, Uncategorized|

Permulaan Hari Hari Ahad yang cerah. Walaupun ABAH dan Mama tidak dapat tidur dengan cukup pada malam tadi sebab Amir dan Amirah asyik terbangun sebab batuk-batuk, tapi pagi ini disambut ABAH dengan ceria. Bunyi burung berkicauan dan suasana cerah di luar. Hari Ahad yang menceriakan. Lalu ABAH pun mengajak Mama untuk bersarapan di luar. Jom [...]

Servis Bateriku Di Penang Dengan Harga Bateri Kereta Murah

2018-05-08T09:36:03+00:0022nd February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Harga murah, Masalah bateri|

Assalamualaikum. Siapa yang pakai kereta tapi tak pernah ada masalah bateri kereta kong? Saya tak sebut beli kereta sebabnya bila pinjam kereta orang sekalipun kadang kita berhadapan dengan masalah bateri kereta kong. Cerita mengenai bateri kereta kong ni saya nak kongsikan pengalaman menggunakan servis Bateriku.com di Penang dengan harga bateri kereta murah. Boleh dikatakan bateri kereta [...]

Comments Off on Servis Bateriku Di Penang Dengan Harga Bateri Kereta Murah

Perjalanan Lebih Lancar Dengan Bateriku.com

2018-05-08T09:36:11+00:0021st February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA|

Cuti Panjang Bersama Keluarga Awal tahun lagi dah sibuk dengan planning cuti. Suka sangat akak kalau ada cuti umum yang bersambung-sambung dengan cuti hujung minggu. Mesti boleh plan cuti panjang bersama keluarga.  Masa inilah anak-anak semua ada di sisi ibu ayah, mereka pun pasti teruja nak bercuti panjang bersama keluarga. Tiada perancangan untuk keluar jauh [...]

Comments Off on Perjalanan Lebih Lancar Dengan Bateriku.com

Kereta Tak Boleh Start Di Penang? Panggil Je Bateriku.com

2018-05-08T04:46:15+00:0020th February 2018|Categories: At location, Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Masalah bateri, Mudah|

Kereta Tak Boleh Start Di Penang? Panggil Je Bateriku.com Jumaat lepas, adik cik en, ayang ajak cik en ke Pulau Pinang sebabnya dia nak hantar barang kawan dia kat Seberang Jaya Penang. Cik en asalnya malas nak pergi sebabnya masa ini cik en nak berehat rehat sebabnya jadual cik en sangat [...]

KERETA PROBLEM? BATERI KERETA KONG? JANGAN RISAU BATERIKU.COM AKAN BANTU ANDA!

2018-05-14T17:43:18+00:0018th February 2018|Categories: Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA|

Salam dan Hai semua, Kereta Problem? Bateri kereta Kong? Jangan risau Bateriku.com akan bantu anda! Korang pernah tak berada dalam keadaan di mana anda pandu kereta anda ke pejabat, mall, balik kampung, di kawasan rumah ataupun mana-mana sahaja, tiba-tiba kereta anda bermasalah tak boleh start. Anda mula dah gelabah dan risau bukan? Selalunya masalah kereta tak [...]

Tips Penjagaan Bateri Yang Betul Dari Bateriku.Com

2018-05-08T09:37:02+00:0017th February 2018|Categories: 1300222324, Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Mudah, Tips|

Sakit hati tau bila lelaki asyik kata perempuan bukan tau tentang kereta, nak baiki kereta apatah lagi.. Bukan tak tau tapi saja ja tak nak ambil tau sebab kalau perempuan tahu semua, buat apa ada orang lelaki di sebelah. Kitaorang just nak bagi korang jadi lebih gagah dan perkasa jer.. kahkah. Okaylah mommy mengaku bab-bab kereta [...]

Comments Off on Tips Penjagaan Bateri Yang Betul Dari Bateriku.Com

Bateriku.com | Bateri Kereta Kong? Part 2

2018-05-08T09:36:22+00:0017th February 2018|Categories: AppStore, Google Play, Hantar Periksa Pasang PERCUMA|

Bateriku.com Penyelamat Bateri Kong  On my previous entry, Mak ada cerita tentang macam mana Bateriku.com save my day kan. Jadi this time mak nak kongsi info tentang servis ni. Harap bermanfaat. Tentang Bateriku.com Bateriku.com adalah servis penghantaran dan pemasangan bateri secara percuma dimana kita boleh panggil mereka untuk datang dan periksa bateri [...]

Comments Off on Bateriku.com | Bateri Kereta Kong? Part 2

Baterikucom Wira Bateri Bila Kecemasan

2018-05-08T09:36:30+00:0016th February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free Check-up, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Tiada caj tersembunyi|

Assalamualaikum Bateriku.com Wira Bateri Bila Kecemasan Last weekend Marsha sekeluarga balik kampung suami menjenguk mertua di kampung. Biasalah weekend mestilah kita keluar jenjalan kan. Jadi sabtu lepas planning nak jalan-jalan di Butterworth. Jadi kami keluar bersiar di Bandar Perda. Masa gerak dari umah Mertua keadaan kereta baik dan tiada masalah apa apa. [...]

Comments Off on Baterikucom Wira Bateri Bila Kecemasan

Bateriku.com | Bateri Kereta Kong? Part 1

2018-07-19T05:36:37+00:0016th February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Masalah bateri|

Bateriku.com Penyelamat Bateri Kong Pagi Isnin, awak bersilat menyiapkan anak-anak dengan baki 2 jam sebelum jumpa client dekat luar. Masuk kereta awak dah tercungap-cungap minta nyawa dengan jeritan anak-anak sebagai "radio pagi" lagi. Tiba-tiba sikit lagi nak sampai ke rumah babysitter, kereta mati. Mak panik nak! Sendu yang teramat dalam hati [...]

Comments Off on Bateriku.com | Bateri Kereta Kong? Part 1

BATERIKU.COM | PENYELAMAT PANTAS KETIKA ENJIN KERETA TIDAK BOLEH DI HIDUPKAN

2018-05-11T20:50:14+00:0012th February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA|

Hai semua.  Alkisahnya di hari jumaat yang lalu apabila berlaku situasi enjin kereta tak hidup. Dah semangat nak keluar lunch dengan member, sekali bila start kereta tak hidup. Cuak dengan panas wei. Berpeluh habis sampai ketiak pun bau ashemm.  Dengan pantasnya terus teringat ada BATERIKU.COM.  Apa lagi, call la BATERIKU.COM. Dengan keadaan jalan di Pulau [...]

Comments Off on BATERIKU.COM | PENYELAMAT PANTAS KETIKA ENJIN KERETA TIDAK BOLEH DI HIDUPKAN

Bateriku.com Penyelamat Bateri Kereta Kong Kat Tengah Jalan

2018-05-02T09:12:54+00:0011th February 2018|Categories: 1300222324, Bateri kong, Car battery delivery, Free Check-up, Free deliver check install, Harga murah, Kad Kredit/ debit|

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم (Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang) Bateriku.com Penyelamat Bateri Kereta Kong Kat Tengah Jalan | Hari Jumaat, hari minggu di Johor... Gaji awal weyhhh bulan ni bagi kakitangan kerajaan... Jadi, memandangkan gaji awal kena buat bajet dapur awal. Kang ada yang kebulur belum sampai gaji akan datang. Awal-awal pagi lagi [...]

Comments Off on Bateriku.com Penyelamat Bateri Kereta Kong Kat Tengah Jalan

Bateriku.com Servis 7:00 AM – 1:00 AM 365 hari setahun. Tidak perlu risau lagi.

2018-11-21T05:32:40+00:005th February 2018|Categories: 1300222324, 7:00 pagi - 1:00 pagi, Established, Free deliver check install, Harga bateri murah, Jangan Panik, Jimatkan Duit Anda, lokasi kejadian, Mudah, Servis Puas Hati|

Semalam detik cemas berlaku, bila kereta ibu kena clamp  tapi dia takde cash nak bayar.  Aku dengan gagah dan penuh semangat nak pergi selamatkan ibu. Alih-alih kereta tak boleh start.  Hak alahhh... Lama lepas tu ibu call cakap tak payah pegi sebab ibu dah jalan pegi atm.  Sian ibu dah lah sakit lutut.  Sobs. Berbalik [...]

Bateriku.com Review

2018-05-24T08:33:59+00:0027th December 2017|Categories: Bateriku.com, Cepat, Servis Puas Hati|

Kalau tetiba kereta tak boleh start disebabkan bateri kong apa yang korang buat?  Mesti gabra kan. Lagi-lagi kalau macam mama yang tak reti sangat tentang kereta ni.  Tau bawa aje haha.   Semalam baby blue mama meragam taknak start masa nak pergi kerja.  Fuh, nasib baik jadi kat rumah.  Tapi mama tak gabra pun sebab dah [...]

Avoiding Lateness

2018-04-21T02:27:52+00:0031st July 2017|Categories: At location, Free Check-up, Free deliver check install|

Keep Your Lateness in Check with Bateriku.com When your car suddenly decided to give up on you, Bateriku is here to get you in check. Life can be crazy at times especially for someone like me who is always on the run. There are so many places to go to and things to get done along [...]

Comments Off on Avoiding Lateness

Bila wanita tukar bateri kereta semudah tukar Hand bag

2018-04-21T02:28:01+00:0031st July 2017|Categories: 1300222324, At location, Bateri kong, Free Check-up, Free deliver check install, Mudah, No husstle|

Orang perempuan memang jarang ambil tahu pasal kereta.  Saya dulu masa mula-mula beli kereta memang zero knowledge pasal kereta.  Masa itu arwah ayah yang tolong serviskan itu dan ini.  Tapi pada masa yang sama, arwah ayah memang ada ajarkan pasai enjin kereta.  Cuma biasalah, i tend to ignore it sebab saya sudah tahu ayah memang sentiasa [...]

Comments Off on Bila wanita tukar bateri kereta semudah tukar Hand bag

Bateri kereta kong di Bangi, dapatkan servis dari bateriku.com

2018-04-21T02:28:27+00:0031st July 2017|Categories: At location, Bateri kong, Free Check-up, Free deliver check install, Mudah, No husstle|

Teringat cerita minggu lepas masa nak pergi bandar jalan sesak. Aku macam pelik jugak kenapa jalan jem. Timbul lah rasa pelik dalam hati tu. Terfikir ada roadblock ke? Tetapi rupanya ada sebuah kereta rosak. Tak boleh nak start. Mesti kereta dia bateri kong. Dok perhati tengok signal pun tak menyala. Lampu emergency pun takde. Ayah aku [...]

Comments Off on Bateri kereta kong di Bangi, dapatkan servis dari bateriku.com

Bateri Kereta Kong? Terus Ingat Bateriku.com

2018-05-13T18:10:10+00:0019th April 2017|Categories: 7:00 pagi - 1:00 pagi, Cawangan seluruh Malaysia, Tow truck|

Kereta cik en dah 2 kali tukar bateri. Walaupun baru berusia 5 tahun.  Ingat lagi kali pertama bateri kereta kong. Masa itu cik en di Sungai Petani.  Cik en mengiringi arwah sahabat baik abah cik en.  Dalam keadaan kecemasan, cik en terus ke sana bersama keluarga dan terlupa untuk check air bateri.  Kereta cik en [...]

Bateri Kereta Kong? Anda Jangan Panik Ya, bateriku.com Ada!

2018-05-24T02:51:52+00:0016th April 2017|Categories: #DapatkanKepastian, #getSecondOpinion, #JanganTukarDahulu, Jangan Panik, Jimatkan Duit Anda, lokasi kejadian, Uncategorized|

Kereta bila tetiba je tak boleh nak di hidupkan.  Janganlah panik,  terus mengatakan bateri kereta kong nak tukar bateri kereta.  Kereta bila rosak dan tak boleh nak di hidupkan, ada banyak kemungkinan lain yang menyebabkannya.  Antaranya, minyak habis, starter rosak, alternator tak berfungsi dan macam-macam lagi.  Jadi, jangan ingat setiap kali rosak asyik bateri kereta kong [...]

BATERIKU.COM : Perkhidmatan Percuma Jika Bateri Kereta Kong

2018-05-24T08:51:46+00:0023rd February 2017|Categories: #DapatkanKepastian, #FreeChecking, #getSecondOpinion, #JanganTukarDahulu, Servis bagus|

BATERI KERETA KONG? Haa sudah. Sudah lah kita ni bukan yang jenis tahu pasal kereta tapi bila tiba-tiba je kereta tu nak mati tengah jalan ke atau elok-elok keluar pergi mall, bila nak balik tu kereta tak boleh nak start memang haru. Lebih-lebih lagi kalau pemandunya adalah wanita, haish kalau Ainaa tu ada juga meraung tepi [...]

Yang Indah Jarang Mudah

2018-05-24T04:42:38+00:0030th January 2017|Categories: lokasi kejadian, Puas hati, Waranti|

BateriKu Dot Com Dan akhirnya, pada ketika cuti Tahun Baru Cina, berlanjutan melebihi tiga hari, bateri Alzaku menjadi lemah menanti 'kong'. Nasib baik teringat ada BateriKu Dot Com (www.facebook.com/bateriku). Terus saya Whatsapp nombor telefon yang terpapar, dan mereka bekerja hari ni. Setelah selesai sesi soaljawab menerusi Whatsapp dan berpuas hati dengan harga yang ditawarkan, saya pun [...]

Review Gunakan Servis Bateriku.com: Tukar Bateri Kereta Dengan Mudah

2018-05-14T18:07:34+00:006th October 2016|Categories: 5 bintang, At location, Bateriku.com, Preferred time, Soalan lazim|

Assalamualaikum semua Pernah tak bateri kereta korang lemah atau kong terus??? Mesti panik kan. Nanie tak suka sangat bila situasi macam tu. Mesti nervous sendiri. Lagi-lagi kalau bateri kong waktu malam. Dengan bengkel dah tutup, mekanik mesti charge lebih. Kopak woi! Kawasan gelap dan tak selamat. Semua serba serbi menakutkan. So, baru-baru ni di FB, [...]

Bateriku.com bantu masalah bateri ‘kong’

2018-07-19T08:26:55+00:0016th September 2016|Categories: Bateri kong, Hantar Periksa Pasang PERCUMA|

BAYANGKAN situasi jika enjin kereta anda tidak dapat dihidupkan gara-gara masalah bateri. Anda pasti berasa cemas sementelah ketika sedang menguruskan sesuatu hal penting ataupun dalam perjalanan ke mana sahaja. Keadaan seperti itu tidak dapat dielakkan, malah boleh terjadi di mana-mana sahaja tanpa mengira waktu. Bateri yang telah lama digunakan perlu ditukar terutama ketika ia melebihi [...]

Siapakah pengasas Bateriku.com? – The VocketTalk

2018-05-11T16:32:27+00:005th September 2016|Categories: Bateriku.com, Pengasas Bateriku.com, The VocketTalk|

Sedikit biodata tentang pengasas Bateriku.com ini, beliau merupakan anak kedua daripada 5 adik beradik, memulakan zaman persekolahan di Sekolah Kebangsaan Seri Kaya, Bota Kiri, Perak.Meneruskan pembelajaran di sekolah berasrama penuh, Sekolah Raja Tun Azlan Shah (SERATAS), Taiping, Perak. Seterusnya, menyambung pengajian di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan memperolehi Ijazah Sarjana Muda, Kejuruteraan Mekanikal (Aeronautical) pada tahun [...]

Comments Off on Siapakah pengasas Bateriku.com? – The VocketTalk

Bagaimana Idea ‘Start-up’ Bateri Kenderaan Usahawan Ini Berjaya Ganggu Servis Sedia Ada

2018-05-11T16:35:49+00:005th September 2016|Categories: Idea Start-up|

Kereta mati di tengah jalan, apatah lagi jika di waktu hari sudah mula gelap boleh jadi satu mimpi ngeri terutama bagi wanita. Lebih menakutkan jika di waktu itu kita memandu seorang diri. Total nighmare! Bagi saya sendiri, ilmu tentang kereta bukanlah satu ilmu yang mampu saya kuasai dengan baik. Setakat isi minyak, periksa tangki air [...]

Comments Off on Bagaimana Idea ‘Start-up’ Bateri Kenderaan Usahawan Ini Berjaya Ganggu Servis Sedia Ada

5 SEBAB MEMILIH BATERIKU.COM KETIKA BATERI KERETA KONG!

2018-05-11T16:34:38+00:006th May 2016|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Established, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Terima Kad Kredit, Trusted|

Kenapa perlu pilih bateriku.com ketika bateri kereta kong? Baru-baru ini, ramai kawan-kawan yang bercerita tentang bateriku.com. Mummy? Dah pernah dah pakai perkhidmatan bateriku.com semasa bateri kereta kong.  Pernah juga menulis kisah baterikereta kong di entri mummy beberapa bulan yang lepas.  Bateriku.com ini terletak di kawasan Mah Sing Kg Melayu Subang (panggilan orang sana).  Tetapi, semasa bateri kereta [...]

Comments Off on 5 SEBAB MEMILIH BATERIKU.COM KETIKA BATERI KERETA KONG!

Bateri kereta kong di Seremban, jangan risau bateriku.com ada!

2018-05-11T20:23:07+00:005th May 2016|Categories: 5 Kelebihan bateriku, At location, Bateri kong, Bateriku.com, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Harga murah, Masalah bateri, Mudah|

Assalamualaikum semua!  Jom cerita pasal bateri kereta kong hari ni!  Bukan apa, korang pernah terfikir tak... kalau tiba-tiba bateri kereta tak berfungsi kat tepi jalan, korang akan buat apa pada situasi terdesak macam tu?  Pagi-pagi keluar dari rumah dengan niat suci nak drive pergi ke tempat kerja, tiba-tiba pulak bateri kereta spoil buat hal.. apa [...]

Bateri Kong Cari Bateriku.com

2018-05-11T19:16:18+00:005th May 2016|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Harga bateri murah, Terima Kad Kredit, Uncategorized|

Aku sengaja suka mengusik sorang sahabat aku suatu masa dulu.. "kereta baru pun boleh tersadai..?? haha".  Kereta dia mengalalami masalah bateri kong.  Bateri kong itu maksudnya keadaan sebuah bateri yang lemah kuasanya untuk menghidupkan enjin kenderaan semasa starting.  Bukan semua orang tahu pasal ini. Ikut-ikut sebut bateri kong tapi apa maksud di sebalik perkataan 'kong' [...]

Bateri Kereta Kong di Putrajaya

2018-04-29T13:08:07+00:005th May 2016|Categories: At location, Bateri kong, Harga murah, Kad Kredit/ debit, Mudah, Syarikat yang kukuh, Tiada caj tersembunyi|

Semalam chatting di Whatsapp dengan salah seorang rakan yang menetap di kawasan Shah Alam. Bila dah dapat chatting, macam-macam cerita keluar.  Seronok betul kami bertukar-tukar cerita.  Dia cerita, bersiar-siar di Putrajaya sampai bateri kereta kong.  Tu la nak berjalan jauh tapi tak periksa keadaan kereta dulu. Perempuan kan.  Tahu pandu je, bahagian enjin jarang nak [...]

Comments Off on Bateri Kereta Kong di Putrajaya

Pengalaman Penuh Panik Apabila Bateri Kong DiMalam Hari Di Melaka

2018-05-11T20:33:31+00:004th May 2016|Categories: Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Kad Kredit/ debit, Malam, Masalah bateri|

Assalamualaikum, teringat pula semalam kawan kemaskini di laman sosialnya tentang pengalaman dia bateri kong di Melaka.  Perempuan pula tu, sendirian memang menangis tak berlagu. Dia minta tolong jadi acik cadangkan bateriku.com. Ada pengalaman ke acik ? Serious pernah terjadi, masa itu acik dan kawan-kawan ke Melaka untuk menghadiri konvo.  Jadi hari sebelumnya niat di hati [...]

BateriKu.com Review – Periksa Bateri Kereta Percuma!

2018-05-24T03:37:42+00:001st November 2015|Categories: #DapatkanKepastian, #getSecondOpinion, #JanganTukarDahulu|

BATERI KERETA KONG?  PANGGIL BATERIKU.COM UNTUK PERIKSA SECARA PERCUMA Pernah tak anda alami pengalaman seperti ini ?  Niat cuma nak hantar servis biasa ajer di bengkel kereta.  Tup – tup pomen bengkel cakap “Bos, bateri kereta nak kong ni , kena tukar bateri sekali" Adoyai... Persoalannya ialah... betul ke bateri kereta tu nak kong, macam [...]

Powering Green Solutions

2018-05-02T09:12:33+00:001st October 2015|Categories: Powering Green Solutions, Top 10 of Malaysia|

Starting a new venture is always hard work and more often than not, risky. It takes guts. But for Azarol Faizi, the fear of losing was never part of him. His passion for the automotive industry has driven him to start Astra Group – progressing from supplying parts to delivering value-added services that champion sustainable power [...]

Comments Off on Powering Green Solutions

Servis Pemeriksaan Dan Penghantaran Bateri Kereta Secara Percuma Ke Seluruh Selangor & Kuala Lumpur!

2018-05-07T19:11:37+00:0029th September 2015|Categories: At location, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Masalah Servis, Mudah, Tiada caj tersembunyi|

Seperti hari-hari biasa, anda bangun awal pagi untuk ke tempat kerja.  Anda bergegas turun, ambil beg dan menuju ke kereta anda.  Setelah masuk ke dalam kereta, memperbetulkan tempat duduk, anda memulas kunci untuk menghidupkan enjin… …dan enjin kereta anda tidak mahu hidup! Pantas mata anda tertumpu ke bahagian dashboard untuk mencari sebarang indicator.  Satu hembusan [...]

Comments Off on Servis Pemeriksaan Dan Penghantaran Bateri Kereta Secara Percuma Ke Seluruh Selangor & Kuala Lumpur!

Car Batteries Delivered to your Doorstep – Malaysia SME

2018-05-13T19:10:48+00:0028th February 2015|Categories: Car battery delivery, Free Check-up, Free deliver check install, Great response, Under-promising but over-delivering concept, Untapped market|

Visionary entrepreneur sees opportunity in untapped market Car battery maintenance is something that is often forgotten or taken for granted. Time and time again we would chance upon stalled car with battery-related problems, waiting for help to arrived. What an inconvenience! AT the same time, many also view battery maintenance as a hassle. Since convenience [...]

Comments Off on Car Batteries Delivered to your Doorstep – Malaysia SME

Bateriku.com – Penghantaran Terus dan Pemasangan Bateri Kereta

2018-05-14T12:28:35+00:0030th December 2014|Categories: Bateri jenama, Bateriku.com, lokasi kejadian|

Harini ingin berkongsi dengan kawan-kawan tentang bateriku.com. Kalau ada masalah bateri kereta di tengah jalan ingatlah bateriku.com.  Sekiranya memerlukan "jumpstart" bateri juga boleh menghubungi  bateriku.com.  Boleh juga hubungi bateriku.com jika enjin kereta "cranks" tapi gagal dihidupkan... Jadi apa lagi mesti nak tahu lebih lanjutkan.. Silalah ke laman web BATERIKU.COM  Antara bait ayat yang tertulis di situ ialah... Bateriku adalah satu lagi [...]

BATERIKU.COM | HANTAR . PERIKSA . PASANG > PERCUMA

Masalah Bateri Kereta? BATERIKU.COM Hantar | Periksa | Pasang PERCUMA. #DapatkanKepastian Hubungi 1-300-22-2324 atau Whatsapp: 012-938 8621, 011-5675 6728 dan 011-5675 6729 atau muat turun App di Google Play dan Appstore sekarang!

BATERIKU.COM | FREE > DELIVER . CHECK . INSTALL

Car Battery Problem? BATERIKU.COM FREE Deliver | Check | Install.  #GetSecondOpinion #BateriKong Call 1-300-22-2324 or Whatsapp 012-938 8621, 011-5675 6728 and 011-5675 6729 or download App at Google Play and AppStore now!