Bateri kong

/Bateri kong

Cara-Cara Jumper Bateri Kereta Dengan Betul & Selamat

2019-03-01T09:15:54+00:001st March 2019|Categories: Bateri kong, Jangan Panik, Masalah bateri, Panduan berhemah|

SEDIA maklum, Proton sudah menafikan dakwaan jumper bateri pada kereta keluarannya akan menyebabkan kerosakkan pada pada Unit Kawalan Transmisi (TCU). Dalam satu kenyataan dikeluarkan sebelum ini, Proton menegaskan kesemua model kenderaannya boleh melakukan jumper tanpa mendatangkan sebarang masalah. Walau bagaimana, Proton turut menasihati pemilik Proton supaya merujuk buku panduan sekiranya mempunyai sebarang kemusykilan. Berikut Proton sediakan [...]

Bagaimana Nak Elak Bateri Kereta ‘Kong’ Tiba-Tiba?

2019-03-11T03:48:16+00:001st March 2019|Categories: Bateri kong, Battery problems, Jangan Panik|

BATERI kereta boleh rosak dengan pelbagai cara. Bateri, seperti komponen kereta lain juga memerlukan penyelenggaraan supaya tidak mudah rosak dan mampu bertahan lama. Faktanya, walaupun anda menjaga enjin dengan baik, tetapi jika bateri rosak, enjin yang baik itu pun tidak dapat hendak dihidupkan. Bateri yang rosak pada waktu pagi memang menyakitkan hati, apatah lagi kalau berlakukan [...]

Right Battery for Your Car (Bateri Sepadan dengan Kereta Anda)

2019-03-11T04:25:10+00:005th September 2018|Categories: Bateri jenama, Bateri kong, Bateriku.com, Car Battery Type, Jenis Bateri Kereta, Right battery your car, The Right Battery Type for your car|

Alado A160  -  DIN55 QQ  -  DIN55 Get it at bateriku.com       Alfa Romeo Alfasud 1.3, 1.4, 1.5 & Ti - DIN55 Alfasud Green Clover - DIN55 Alfasud Sprint Veloce Alfa33 - DIN55 Berlina 1750 2000 - DIN55 Alfetta 2.0L Turbo Diesel - DIN55 Guiletta 2.0L - DIN55 Alfetta Motronic 2.0 2.5 GTV2000 - [...]

Comments Off on Right Battery for Your Car (Bateri Sepadan dengan Kereta Anda)

3 THINGS YOU NEED TO KNOW ABOUT CAR HANDLING PROBLEMS IN KUALA LUMPUR

2019-01-27T01:48:14+00:001st May 2018|Categories: 1300222324, At location, Bateri kong, Battery problems, Car battery delivery, Free deliver check install, Harga murah, Masalah bateri, Masalah Parkir, Masalah Servis, Parking problems, Service problems, Tiada caj tersembunyi|

Driving in Kuala Lumpur is certainly not easy.  For those who are familiar with the course, they are more intelligent and can handle the stress levels encountered because they are already immune with the traffic and other users' driving attitudes.  Although E-hailing services like Grab are easily accessible in Kuala Lumpur, the percentage of road [...]

3 PERKARA ANDA PERLU TAHU TENTANG MASALAH PEMANDUAN KERETA DI KUALA LUMPUR

2019-01-27T01:52:04+00:0030th April 2018|Categories: 1300222324, At location, Bateri kong, Car battery delivery, Free deliver check install, Harga murah, Masalah bateri, Masalah Parkir, Masalah Servis, Tiada caj tersembunyi|

Memandu di Kuala Lumpur sudah tentunya bukan sesuatu yang mudah. Bagi mereka yang biasa memandu pastinya lebih arif dan dapat menangani tahap ‘stress’ yang dihadapi kerana sudah lali dengan keadaan trafik dan sikap pemanduan pengguna lain.  Walaupun servis – servis E-hailing seperti Grab boleh didapati dengan mudah di kawasan Kuala Lumpur, namun peratusan pengguna jalanraya yang [...]

Bateriku.com Bantu Ketika Bateri Kong

2018-04-21T02:27:44+00:0018th April 2018|Categories: Bateri kong|

Kalau dadulu kereta tidak boleh  start berpunca dari bateri “kong”,  saya akan panggil kawan-kawan atau pun ahli keluarga untuk tolong belikan bateri atau pun pinjamkan kereta untuk jump sementara untuk di bawa ke bengkel. Masalahnya adalah bukan semua orang ada jumper dan bukan semua kedai ada jual bateri kereta yang sesuai dengan kereta kita.  Kalau pandai [...]

Comments Off on Bateriku.com Bantu Ketika Bateri Kong

Kereta tak boleh start ?Jangan panik hubungi Bateriku.com di Johor

2019-01-26T06:15:28+00:008th April 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA|

Aku jenis memang tak tahu banyak tentang kereta lagi-lagi bab engin dan sekitarnya. Tahu start engine dan jalan dan basic penjagaan je aku tahulah. Cuti biasalah aku pergi jalan-jalan bawa mak aku. Nak balik, dengan hati berbunga-bunga, start kereta tak boleh hidup naik gelabah aku. Ya Allah kenapa kereta aku nie ? Berpeluh-peluh aku rasa.Bateri aku [...]

Servis Bateriku Di Penang Dengan Harga Bateri Kereta Murah

2019-01-26T06:15:44+00:0022nd February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Harga murah, Masalah bateri|

Assalamualaikum. Siapa yang pakai kereta tapi tak pernah ada masalah bateri kereta kong? Saya tak sebut beli kereta sebabnya bila pinjam kereta orang sekalipun kadang kita berhadapan dengan masalah bateri kereta kong. Cerita mengenai bateri kereta kong ni saya nak kongsikan pengalaman menggunakan servis Bateriku.com di Penang dengan harga bateri kereta murah. Boleh dikatakan bateri kereta [...]

Perjalanan Lebih Lancar Dengan Bateriku.com

2019-01-26T06:15:52+00:0021st February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA|

Cuti Panjang Bersama Keluarga Awal tahun lagi dah sibuk dengan planning cuti. Suka sangat akak kalau ada cuti umum yang bersambung-sambung dengan cuti hujung minggu. Mesti boleh plan cuti panjang bersama keluarga.  Masa inilah anak-anak semua ada di sisi ibu ayah, mereka pun pasti teruja nak bercuti panjang bersama keluarga. Tiada perancangan untuk keluar jauh [...]

Kereta Tak Boleh Start Di Penang? Panggil Je Bateriku.com

2019-01-26T06:16:01+00:0020th February 2018|Categories: At location, Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Masalah bateri, Mudah|

Kereta Tak Boleh Start Di Penang? Panggil Je Bateriku.com Jumaat lepas, adik cik en, ayang ajak cik en ke Pulau Pinang sebabnya dia nak hantar barang kawan dia kat Seberang Jaya Penang. Cik en asalnya malas nak pergi sebabnya masa ini cik en nak berehat rehat sebabnya jadual cik en sangat [...]

Tips Penjagaan Bateri Yang Betul Dari Bateriku.Com

2019-01-26T06:16:20+00:0017th February 2018|Categories: 1300222324, Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Mudah, Tips|

Sakit hati tau bila lelaki asyik kata perempuan bukan tau tentang kereta, nak baiki kereta apatah lagi.. Bukan tak tau tapi saja ja tak nak ambil tau sebab kalau perempuan tahu semua, buat apa ada orang lelaki di sebelah. Kitaorang just nak bagi korang jadi lebih gagah dan perkasa jer.. kahkah. Okaylah mommy mengaku bab-bab kereta [...]

Baterikucom Wira Bateri Bila Kecemasan

2019-01-26T06:13:52+00:0016th February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free Check-up, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Tiada caj tersembunyi|

Assalamualaikum Bateriku.com Wira Bateri Bila Kecemasan Last weekend Marsha sekeluarga balik kampung suami menjenguk mertua di kampung. Biasalah weekend mestilah kita keluar jenjalan kan. Jadi sabtu lepas planning nak jalan-jalan di Butterworth. Jadi kami keluar bersiar di Bandar Perda. Masa gerak dari umah Mertua keadaan kereta baik dan tiada masalah apa apa. [...]

Bateriku.com | Bateri Kereta Kong? Part 1

2019-01-26T06:13:45+00:0016th February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Masalah bateri|

Bateriku.com Penyelamat Bateri Kong Pagi Isnin, awak bersilat menyiapkan anak-anak dengan baki 2 jam sebelum jumpa client dekat luar. Masuk kereta awak dah tercungap-cungap minta nyawa dengan jeritan anak-anak sebagai "radio pagi" lagi. Tiba-tiba sikit lagi nak sampai ke rumah babysitter, kereta mati. Mak panik nak! Sendu yang teramat dalam hati [...]

BATERIKU.COM | PENYELAMAT PANTAS KETIKA ENJIN KERETA TIDAK BOLEH DI HIDUPKAN

2019-01-26T06:13:39+00:0012th February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA|

Hai semua.  Alkisahnya di hari jumaat yang lalu apabila berlaku situasi enjin kereta tak hidup. Dah semangat nak keluar lunch dengan member, sekali bila start kereta tak hidup. Cuak dengan panas wei. Berpeluh habis sampai ketiak pun bau ashemm.  Dengan pantasnya terus teringat ada BATERIKU.COM.  Apa lagi, call la BATERIKU.COM. Dengan keadaan jalan di Pulau [...]

Bateriku.com Penyelamat Bateri Kereta Kong Kat Tengah Jalan

2019-01-26T06:13:32+00:0011th February 2018|Categories: 1300222324, Bateri kong, Car battery delivery, Free Check-up, Free deliver check install, Harga murah, Kad Kredit/ debit|

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم (Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang) Bateriku.com Penyelamat Bateri Kereta Kong Kat Tengah Jalan | Hari Jumaat, hari minggu di Johor... Gaji awal weyhhh bulan ni bagi kakitangan kerajaan... Jadi, memandangkan gaji awal kena buat bajet dapur awal. Kang ada yang kebulur belum sampai gaji akan datang. Awal-awal pagi lagi [...]

Bila wanita tukar bateri kereta semudah tukar Hand bag

2019-01-26T06:13:06+00:0031st July 2017|Categories: 1300222324, At location, Bateri kong, Free Check-up, Free deliver check install, Mudah, No husstle|

Orang perempuan memang jarang ambil tahu pasal kereta.  Saya dulu masa mula-mula beli kereta memang zero knowledge pasal kereta.  Masa itu arwah ayah yang tolong serviskan itu dan ini.  Tapi pada masa yang sama, arwah ayah memang ada ajarkan pasai enjin kereta.  Cuma biasalah, i tend to ignore it sebab saya sudah tahu ayah memang sentiasa [...]

Bateri kereta kong di Bangi, dapatkan servis dari bateriku.com

2019-01-26T06:12:59+00:0031st July 2017|Categories: At location, Bateri kong, Free Check-up, Free deliver check install, Mudah, No husstle|

Teringat cerita minggu lepas masa hendak pergi bandar tetapi jalan sesak.  Aku macam pelik jugak kenapa jalan begitu jem.  Timbullah rasa pelik dalam hati ini. Terfikir ada road block kah? Tetapi rupa-rupanya ada sebuah kereta rosak. Tak boleh hendak start.  Mesti kereta dia bateri kong. Duduk perhati tengok signal pun tidak menyala. Lampu emergency pun tak [...]

Bateriku.com bantu masalah bateri ‘kong’

2019-01-26T06:12:13+00:0016th September 2016|Categories: Bateri kong, Hantar Periksa Pasang PERCUMA|

BAYANGKAN situasi jika enjin kereta anda tidak dapat dihidupkan gara-gara masalah bateri. Anda pasti berasa cemas sementelah ketika sedang menguruskan sesuatu hal penting ataupun dalam perjalanan ke mana sahaja. Keadaan seperti itu tidak dapat dielakkan, malah boleh terjadi di mana-mana sahaja tanpa mengira waktu. Bateri yang telah lama digunakan perlu ditukar terutama ketika ia melebihi [...]

5 SEBAB MEMILIH BATERIKU.COM KETIKA BATERI KERETA KONG!

2019-01-26T06:11:43+00:006th May 2016|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Established, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Terima Kad Kredit, Trusted|

Kenapa perlu pilih bateriku.com ketika bateri kereta kong? Baru-baru ini, ramai kawan-kawan yang bercerita tentang bateriku.com. Mummy? Dah pernah dah pakai perkhidmatan bateriku.com semasa bateri kereta kong.  Pernah juga menulis kisah baterikereta kong di entri mummy beberapa bulan yang lepas.  Bateriku.com ini terletak di kawasan Mah Sing Kg Melayu Subang (panggilan orang sana).  Tetapi, semasa bateri kereta [...]

Bateri kereta kong di Seremban, jangan risau bateriku.com ada!

2019-01-26T06:11:31+00:005th May 2016|Categories: 5 Kelebihan bateriku, At location, Bateri kong, Bateriku.com, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Harga murah, Masalah bateri, Mudah|

Assalamualaikum semua!  Jom cerita pasal bateri kereta kong hari ni!  Bukan apa, korang pernah terfikir tak... kalau tiba-tiba bateri kereta tak berfungsi kat tepi jalan, korang akan buat apa pada situasi terdesak macam tu?  Pagi-pagi keluar dari rumah dengan niat suci nak drive pergi ke tempat kerja, tiba-tiba pulak bateri kereta spoil buat hal.. apa [...]

Bateri Kong Cari Bateriku.com

2019-01-26T06:11:12+00:005th May 2016|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Harga bateri murah, Terima Kad Kredit, Uncategorized|

Aku sengaja suka mengusik sorang sahabat aku suatu masa dulu.. "kereta baru pun boleh tersadai..?? haha".  Kereta dia mengalalami masalah bateri kong.  Bateri kong itu maksudnya keadaan sebuah bateri yang lemah kuasanya untuk menghidupkan enjin kenderaan semasa starting.  Bukan semua orang tahu pasal ini. Ikut-ikut sebut bateri kong tapi apa maksud di sebalik perkataan 'kong' [...]

Bateri Kereta Kong di Putrajaya

2019-01-26T06:11:01+00:005th May 2016|Categories: At location, Bateri kong, Harga murah, Kad Kredit/ debit, Mudah, Syarikat yang kukuh, Tiada caj tersembunyi|

Semalam chatting di Whatsapp dengan salah seorang rakan yang menetap di kawasan Shah Alam. Bila dah dapat chatting, macam-macam cerita keluar.  Seronok betul kami bertukar-tukar cerita.  Dia cerita, bersiar-siar di Putrajaya sampai bateri kereta kong.  Tu la nak berjalan jauh tapi tak periksa keadaan kereta dulu. Perempuan kan.  Tahu pandu je, bahagian enjin jarang nak [...]

BATERIKU.COM | HANTAR . PERIKSA . PASANG > PERCUMA

Masalah Bateri Kereta? BATERIKU.COM Hantar | Periksa | Pasang PERCUMA. #DapatkanKepastian Hubungi 1-300-22-2324 atau Whatsapp: 012-938 8621, 011-5675 6728 dan 011-5675 6729 atau muat turun App di Google Play dan Appstore sekarang!

BATERIKU.COM | FREE > DELIVER . CHECK . INSTALL

Car Battery Problem? BATERIKU.COM FREE Deliver | Check | Install.  #GetSecondOpinion #BateriKong Call 1-300-22-2324 or Whatsapp 012-938 8621, 011-5675 6728 and 011-5675 6729 or download App at Google Play and AppStore now!