Jangan Panik

/Jangan Panik

Cara-Cara Jumper Bateri Kereta Dengan Betul & Selamat

2019-03-01T09:15:54+00:001st March 2019|Categories: Bateri kong, Jangan Panik, Masalah bateri, Panduan berhemah|

SEDIA maklum, Proton sudah menafikan dakwaan jumper bateri pada kereta keluarannya akan menyebabkan kerosakkan pada pada Unit Kawalan Transmisi (TCU). Dalam satu kenyataan dikeluarkan sebelum ini, Proton menegaskan kesemua model kenderaannya boleh melakukan jumper tanpa mendatangkan sebarang masalah. Walau bagaimana, Proton turut menasihati pemilik Proton supaya merujuk buku panduan sekiranya mempunyai sebarang kemusykilan. Berikut Proton sediakan [...]

Bagaimana Nak Elak Bateri Kereta ‘Kong’ Tiba-Tiba?

2019-03-11T03:48:16+00:001st March 2019|Categories: Bateri kong, Battery problems, Jangan Panik|

BATERI kereta boleh rosak dengan pelbagai cara. Bateri, seperti komponen kereta lain juga memerlukan penyelenggaraan supaya tidak mudah rosak dan mampu bertahan lama. Faktanya, walaupun anda menjaga enjin dengan baik, tetapi jika bateri rosak, enjin yang baik itu pun tidak dapat hendak dihidupkan. Bateri yang rosak pada waktu pagi memang menyakitkan hati, apatah lagi kalau berlakukan [...]

5 Perkara Penting Tentang Bateri Kereta yang Perlu Anda Tahu

2019-02-28T04:30:26+00:0028th February 2019|Categories: Battery problems, Jangan Panik, Masalah bateri|

BATERI kereta berfungsi membekalkan arus elektrik untuk menghidupkan enjin. Bateri kereta turut menyimpan muatan elektrik untuk digunakan semasa enjin tidak beroperasi. Bateri dianggap sebagai alat penting dalam peraturan sistem elektrik kenderaan. Anggap saja seperti paru-paru yang menjadi organ penting dalam sistem pernafasan. Asasnya, binaan bateri terdiri daripada dua bahagian logam yang direndam dalam asid. Tindak balas [...]

Bateriku.com Servis 7:00 AM – 1:00 AM 365 hari setahun. Tidak perlu risau lagi.

2019-01-26T06:13:25+00:005th February 2018|Categories: 1300222324, 7:00 pagi - 1:00 pagi, Established, Free deliver check install, Harga bateri murah, Jangan Panik, Jimatkan Duit Anda, lokasi kejadian, Mudah, Servis Puas Hati|

Semalam detik cemas berlaku, bila kereta ibu kena clamp  tapi dia takde cash nak bayar.  Aku dengan gagah dan penuh semangat nak pergi selamatkan ibu. Alih-alih kereta tak boleh start.  Hak alahhh... Lama lepas tu ibu call cakap tak payah pegi sebab ibu dah jalan pegi atm.  Sian ibu dah lah sakit lutut.  Sobs. Berbalik [...]

Bateri Kereta Kong? Anda Jangan Panik Ya, bateriku.com Ada!

2019-01-26T06:12:45+00:0016th April 2017|Categories: #DapatkanKepastian, #getSecondOpinion, #JanganTukarDahulu, Jangan Panik, Jimatkan Duit Anda, lokasi kejadian, Uncategorized|

Kereta bila tetiba je tak boleh nak di hidupkan.  Janganlah panik,  terus mengatakan bateri kereta kong nak tukar bateri kereta.  Kereta bila rosak dan tak boleh nak di hidupkan, ada banyak kemungkinan lain yang menyebabkannya.  Antaranya, minyak habis, starter rosak, alternator tak berfungsi dan macam-macam lagi.  Jadi, jangan ingat setiap kali rosak asyik bateri kereta kong [...]

BATERIKU.COM | HANTAR . PERIKSA . PASANG > PERCUMA

Masalah Bateri Kereta? BATERIKU.COM Hantar | Periksa | Pasang PERCUMA. #DapatkanKepastian Hubungi 1-300-22-2324 atau Whatsapp: 012-938 8621, 011-5675 6728 dan 011-5675 6729 atau muat turun App di Google Play dan Appstore sekarang!

BATERIKU.COM | FREE > DELIVER . CHECK . INSTALL

Car Battery Problem? BATERIKU.COM FREE Deliver | Check | Install.  #GetSecondOpinion #BateriKong Call 1-300-22-2324 or Whatsapp 012-938 8621, 011-5675 6728 and 011-5675 6729 or download App at Google Play and AppStore now!