Masalah bateri

/Masalah bateri

Cara-Cara Jumper Bateri Kereta Dengan Betul & Selamat

2019-03-01T09:15:54+00:001st March 2019|Categories: Bateri kong, Jangan Panik, Masalah bateri, Panduan berhemah|

SEDIA maklum, Proton sudah menafikan dakwaan jumper bateri pada kereta keluarannya akan menyebabkan kerosakkan pada pada Unit Kawalan Transmisi (TCU). Dalam satu kenyataan dikeluarkan sebelum ini, Proton menegaskan kesemua model kenderaannya boleh melakukan jumper tanpa mendatangkan sebarang masalah. Walau bagaimana, Proton turut menasihati pemilik Proton supaya merujuk buku panduan sekiranya mempunyai sebarang kemusykilan. Berikut Proton sediakan [...]

5 Perkara Penting Tentang Bateri Kereta yang Perlu Anda Tahu

2019-02-28T04:30:26+00:0028th February 2019|Categories: Battery problems, Jangan Panik, Masalah bateri|

BATERI kereta berfungsi membekalkan arus elektrik untuk menghidupkan enjin. Bateri kereta turut menyimpan muatan elektrik untuk digunakan semasa enjin tidak beroperasi. Bateri dianggap sebagai alat penting dalam peraturan sistem elektrik kenderaan. Anggap saja seperti paru-paru yang menjadi organ penting dalam sistem pernafasan. Asasnya, binaan bateri terdiri daripada dua bahagian logam yang direndam dalam asid. Tindak balas [...]

WARNA NYA MANJA TAPI ISI PADU, OREN, TAPI POWER!

2019-01-25T03:42:06+00:0015th January 2019|Categories: #BalikKampung, #DapatkanKepastian, Bateri jenama, Bateriku.com, Masalah bateri, Power Zone|

Lambakan jenama bateri kereta dipasaran sekarang buat abang tertanya-tanya.  Pandaikah pengguna semua hendak pilih jenama yang mana baik dan yang mana tidak?  Kalau ikutkan sebelum ini, abang kerja dalam industri bateri kereta ini.  Abang pilih yang murah sahaja - Cost effective. Bukan selalu tukar pun.  Rata-rata orang fikir macam itu.  Tapi sebenarnya kalau kita rekodkan tarikh [...]

3 THINGS YOU NEED TO KNOW ABOUT CAR HANDLING PROBLEMS IN KUALA LUMPUR

2019-01-27T01:48:14+00:001st May 2018|Categories: 1300222324, At location, Bateri kong, Battery problems, Car battery delivery, Free deliver check install, Harga murah, Masalah bateri, Masalah Parkir, Masalah Servis, Parking problems, Service problems, Tiada caj tersembunyi|

Driving in Kuala Lumpur is certainly not easy.  For those who are familiar with the course, they are more intelligent and can handle the stress levels encountered because they are already immune with the traffic and other users' driving attitudes.  Although E-hailing services like Grab are easily accessible in Kuala Lumpur, the percentage of road [...]

3 PERKARA ANDA PERLU TAHU TENTANG MASALAH PEMANDUAN KERETA DI KUALA LUMPUR

2019-01-27T01:52:04+00:0030th April 2018|Categories: 1300222324, At location, Bateri kong, Car battery delivery, Free deliver check install, Harga murah, Masalah bateri, Masalah Parkir, Masalah Servis, Tiada caj tersembunyi|

Memandu di Kuala Lumpur sudah tentunya bukan sesuatu yang mudah. Bagi mereka yang biasa memandu pastinya lebih arif dan dapat menangani tahap ‘stress’ yang dihadapi kerana sudah lali dengan keadaan trafik dan sikap pemanduan pengguna lain.  Walaupun servis – servis E-hailing seperti Grab boleh didapati dengan mudah di kawasan Kuala Lumpur, namun peratusan pengguna jalanraya yang [...]

Servis Bateriku Di Penang Dengan Harga Bateri Kereta Murah

2019-01-26T06:15:44+00:0022nd February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Harga murah, Masalah bateri|

Assalamualaikum. Siapa yang pakai kereta tapi tak pernah ada masalah bateri kereta kong? Saya tak sebut beli kereta sebabnya bila pinjam kereta orang sekalipun kadang kita berhadapan dengan masalah bateri kereta kong. Cerita mengenai bateri kereta kong ni saya nak kongsikan pengalaman menggunakan servis Bateriku.com di Penang dengan harga bateri kereta murah. Boleh dikatakan bateri kereta [...]

Kereta Tak Boleh Start Di Penang? Panggil Je Bateriku.com

2019-01-26T06:16:01+00:0020th February 2018|Categories: At location, Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Masalah bateri, Mudah|

Kereta Tak Boleh Start Di Penang? Panggil Je Bateriku.com Jumaat lepas, adik cik en, ayang ajak cik en ke Pulau Pinang sebabnya dia nak hantar barang kawan dia kat Seberang Jaya Penang. Cik en asalnya malas nak pergi sebabnya masa ini cik en nak berehat rehat sebabnya jadual cik en sangat [...]

Bateriku.com | Bateri Kereta Kong? Part 1

2019-01-26T06:13:45+00:0016th February 2018|Categories: Bateri kong, Bateriku.com, Car battery delivery, Free deliver check install, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Masalah bateri|

Bateriku.com Penyelamat Bateri Kong Pagi Isnin, awak bersilat menyiapkan anak-anak dengan baki 2 jam sebelum jumpa client dekat luar. Masuk kereta awak dah tercungap-cungap minta nyawa dengan jeritan anak-anak sebagai "radio pagi" lagi. Tiba-tiba sikit lagi nak sampai ke rumah babysitter, kereta mati. Mak panik nak! Sendu yang teramat dalam hati [...]

Bateri kereta kong di Seremban, jangan risau bateriku.com ada!

2019-01-26T06:11:31+00:005th May 2016|Categories: 5 Kelebihan bateriku, At location, Bateri kong, Bateriku.com, Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Harga murah, Masalah bateri, Mudah|

Assalamualaikum semua!  Jom cerita pasal bateri kereta kong hari ni!  Bukan apa, korang pernah terfikir tak... kalau tiba-tiba bateri kereta tak berfungsi kat tepi jalan, korang akan buat apa pada situasi terdesak macam tu?  Pagi-pagi keluar dari rumah dengan niat suci nak drive pergi ke tempat kerja, tiba-tiba pulak bateri kereta spoil buat hal.. apa [...]

Pengalaman Penuh Panik Apabila Bateri Kong DiMalam Hari Di Melaka

2019-01-26T06:10:50+00:004th May 2016|Categories: Hantar Periksa Pasang PERCUMA, Kad Kredit/ debit, Malam, Masalah bateri|

Assalamualaikum, teringat pula semalam kawan kemaskini di laman sosialnya tentang pengalaman dia bateri kong di Melaka.  Perempuan pula tu, sendirian memang menangis tak berlagu. Dia minta tolong jadi acik cadangkan bateriku.com. Ada pengalaman ke acik ? Serious pernah terjadi, masa itu acik dan kawan-kawan ke Melaka untuk menghadiri konvo.  Jadi hari sebelumnya niat di hati [...]

BATERIKU.COM | HANTAR . PERIKSA . PASANG > PERCUMA

Masalah Bateri Kereta? BATERIKU.COM Hantar | Periksa | Pasang PERCUMA. #DapatkanKepastian Hubungi 1-300-22-2324 atau Whatsapp: 012-938 8621, 011-5675 6728 dan 011-5675 6729 atau muat turun App di Google Play dan Appstore sekarang!

BATERIKU.COM | FREE > DELIVER . CHECK . INSTALL

Car Battery Problem? BATERIKU.COM FREE Deliver | Check | Install.  #GetSecondOpinion #BateriKong Call 1-300-22-2324 or Whatsapp 012-938 8621, 011-5675 6728 and 011-5675 6729 or download App at Google Play and AppStore now!